Gruparea pregatita de Jose Peseiro, Rapid, s-a calificat in optimile de finala ale Cupei Romaniei, dupa ce a dispus joi, scor 3-2, dupa prelungiri, de divizionara secunda Petrolul Ploiesti, aceasta fiind prima victorie a giulestenilor de la 29 august

PETROLUL PLOIESTI - RAPID 2-3, dupa prelungiri (Mutiu 20, Tincu 83-pen / Djalovic 5, Cesinha 78, 118)

Petrolul: Panaite - Odoroaba, A. Stoica, I. Costache, M. Tudor - P. Tincu (Bozga 89), Minciuna - L. Dumitru (Ghita 78), Marinescu, Budescu - Mutiu (Straton 79). Antrenor: Eusebiu Tudor
Rapid: Marinescu - N. Grigore, Fernandes, Andrade, Perja (Mardare 46) - Lazar (Cesinha 73), Adefemi - Pitbull, Herea (Boya 46), Spadacio - Djalovic. Antrenor: Jose Peseiro.
Cartonase galbene: I. Costache 52 / Perja 30, N. Grigore 57, Adefemi 65, Cesinha 120
Arbitri: Georgian Ionescu - Florin Paunescu, Daniel Hulubei
Stadion: Giulesti - Valentin Stanescu; Spectatori: 3.000

Cum s-au marcat golurile:
1-0, minutul 6: Spadacio a centrat de pe partea stanga, iar Djalovic, din sase metri, a marcat cu o lovitura de cap sub bara, dupa ce portarul Panaite a iesit gresit din poarta.
1-1, minutul 22: Mutiu a reusit sa impinga in poarta din sase metri mingea sutata de Laurentiu Dumitru si deviata de Costin Lazar.
1-2, minutul 78: Cesinha a marcat cu un sut de la marginea careului mare dupa o combinatie de efect cu Pitbull si Djalovic.
2-2, minutul 83: Paul Tincu l-a invins pe Marinescu dintr-un penalty acordat in urma unui hent comis in careu de camerunezul Pierre Boya.
2-3, minutul 118: Brazilianul Cesinha a reusit dubla dupa ce l-a invins pe Panaite cu un sut in stanga acestuia.

Nicolae Grigore, capitanul Rapidului dupa inlocuirea lui Costin Lazar, a fost injurat la finalul partidei de suporteri care i-au reprosat evolutia foarte slaba din acest joc.
Cu ocazia acestei partide, formatia giulesteana si-a inaugurat tabela de marcaj ultramoderna achizitionata cu 240.000 de euro.

Suporterii Rapidului au afisat in timpul meciului un banner prin care ii amenintau pe jucatori ca vor avea probleme daca nu vor invinge Petrolul. "Va obligam sa castigati / Altfel aici nu mai jucati", scria pe bannerul giulestenilor. Fanii nu si-au incurajat deloc echipa in prima repriza, insa in minutul 36, au cerut demisia conducerii administrative, dar si a antrenorului Jose Peseiro.
Portarul giulestenilor Andrei Marinescu a fost utilizat pentru prima oara in acest sezon de Jose Peseiro intr-un meci oficial. Tanarul de 23 de ani a fost pana acum al treilea portar din lot dupa Urko Pardo si Elinton Andrade.

Fundasul Stefan Mardare a debutat in acest meci in tricoul Rapidului, la peste trei luni dupa ce a fost achizitionat de la FC Vaslui. Internationalul de tineret a fost trimis pe teren de Jose Peseiro la pauza in locul lui Danut Perja si a fost aplaudat la scena deschisa de cei 3.000 de spectatori.
Initial, partida dintre cele doua formatii a fost programata de FRF pe stadionul Astra din Ploiesti, insa formatia prahoveana a cerut in scris ca jocul sa nu se dispute pe o arena rivala, preferand sa joace in Giulesti, chiar pe terenul Rapidului.

Desemnata de FRF drept organizatoarea partidei, gruparea Petrolul Ploiesti a fost sustinuta de numai 15 suporteri, care au ajuns in Giulesti abia in minutul 30.

Principalii actionari ai gruparii giulestene, Fathi Taher si George Copos, au lipsit de la tribuna oficiala a arenei giulestene in acest meci. In schimb, au fost prezenti mijlocasul Sportului, Dacian Varga, sau fostul atacant al Rapidului, Marius Sumudica. De asemenea, fotbalistii Joao Paulo, Luciano Vella si Julio Cesar au vazut partida din tribune deoarece nu au fost convocati de Jose Peseiro.

Rapid a obtinut prima victoria dupa aproximativ o luna si jumatate, timp in care a obtinut doar doua remize si a pierdut alte cinci jocuri.

Pana la acest joc, cele doua grupari se intalnisera de-a lungul timpului in noua randuri in Cupa Romaniei, giulestenii reusind sa castige de cinci ori. Cel mai important joc, insa, s-a disputat pe 21.06.1995, in Bucuresti, atunci cand Petrolul s-a impus cu 5-3 dupa executarea loviturilor de departajare chiar in finala competitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.