La sfarsitul saptamanii trecute, in Slovenia, UEFA a testat in premiera sistemul cu cinci arbitri. In afara de central si cei doi asistenti, la partidele Norvegia-Slovenia si Slovacia-Armenia, contand pentru Grupa a 5-a a preliminariilor Campionatului European rezervat jucatorilor sub 19 ani, au mai fost prezenti alti doi 'cavaleri ai fluierului' care s-au pozitionat in spatele portilor, avand ca principal obiectiv supravegherea careului si a liniei portilor
Reactiile sunt mult mai favorabile decat cele venite in urma experimentarii balonului cu cip. Alaturi de seful comisiei de arbitraj al UEFA, Yvan Cornu, la testele cu cinci arbitri au luat parte si presedintele forului european, Michel Platini, si secretarul general al UEFA, David Taylor. "Obiectivul nostru este sa avem un arbitru cu mai multi ochi. Nu vrem sa schimbam filosofia jocului", a spus Platini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.