Prima editie a Maratonului International Bucuresti, desfasurata ieri in Capitala, a fost dominata de sportivii din Kenya, Romania si Republica Moldova
Cursa de maraton masculina a fost castigata de atletul kenyan Francis Muendo Maundu, cronometrat pe distanta clasica de 41,195 km cu timpul de 2h 15 min. 48 sec. Pe podiumul semimaratonului masculin au urcat tot atleti kenyeni: primul – Mwangi Samwel Gichohi – a terminat cursa in 1h 4 min. 6 sec. si a fost urmat de Mugi Gordon Mahugu si Oioisa David Kellum. Pe locul patru s-a clasat romanul Gheorghita Vitalie.

Participantii la toate cele cinci intreceri de ieri – maraton, semimaraton (21,005 km), doua curse de maraton popular (4 km) si intrecerea copiilor (1 km) – au luat startul la 9.30, din Piata Constitutiei. Traseul a trecut prin Piata Unirii, Piata Natiunilor Unite, Splaiul Independentei, Calea Victoriei, Podul Izvor, Bulevardul Libertatii, Calea 13 Septembrie si s-a sfarsit in locul din care a inceput.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.