Un fan stelist, rezident in Italia, a fost atacat de cativa suporteri veniti din Bucuresti. Alex este internat la spitalul "Santa Maria Nuova" din Florenta, are un ochi vanat, arcada gaurita, capul spart si venele strapunse de branule

"Am crezut ca ma intorc la o veche bucurie si m-am trezit cu cheaguri de sange pe creier"

Site-ul stelist prezinta povestea tanarului si al prietenei sale. "Lucrez in Italia, la Firenze, din toamna trecuta. Inainte sa vin aici, nu ratam nici un meci in Ghencea, desi nu sint din Bucuresti. Imi era dor de atmosfera din peluza, de cantece. Prieteni din tara mi-au facut rost de bilete pentru mine si pentru Maria, prietena mea. Cei 22 de euro dati pe bilet mi-au adus insa altceva".

Maria continua povestea: "Cu un ceas inainte de meci am ajuns la poarta pe care intrau romanii. Era inghesuiala mare, se impingeau din toate partile. Mi s-a facut rau, am cazut, iar Alex a ridicat bratele, sa ma protejeze. «Lasa, ba, miinile alea-n jos, vrei sa intri numai tu?», a strigat cineva din spate. «Pai, nu vedeti ca e fata asta jos? Vreti s-o calcati in picioare?». Pana sa termine fraza, s-a si trezit cu un pumn in cap, din spate. Si-nca un pumn, si-nca unul! Doamne! Pe la al patrulea, capul lui Alex a ricosat in obrazul meu de am crezut ca mi s-a zdrobit fata. Nu stiu cum de s-a linistit situatia si am scapat de-acolo".

"Ii vazusem pe suporterii veniti de la Bucuresti cand au coborit din autocare. Unii erau beti, aproape fiecare avea in mina o sticla de coniac sau de votca".

Dat cu capul de pavaj

Nu s-a terminat aici. "Am trecut de poarta, apoi prin filtrul carabinierilor. Am mai facut citiva pasi si ne-a ajuns din urma cel care ii strigase lui Alex sa lase miinile-n jos. I-a strigat: "Hai, ma, suntem stelisti cu totii, ce dracu, am ajuns sa ne luam la bataie?" De parca Alex era vinovat ca incasase degeaba o caruta de pumni. Ne-am oprit si, in secunda urmatoare, din spate, ca un las, a venit in fuga un tip si l-a izbit pe Alex in cap. A dat cat a putut el de tare! Si Alex a cazut lat".

Maria da cu palma in masa. "Pooc! Asa s-a auzit cand a dat cu capul de asfalt. Mi s-au inmuiat genunchii. L-am ridicat cu greu pe Alex si ne-am asezat intr-un loc mai retras. Langa noi au venit alti citiva suporteri mai linistiti".

Politistii italieni erau la cativa pasi

Dupa vreo 20 de minute, au rugat un steward sa cheme o ambulanta. "Abia atunci au intrat in alerta si politistii italieni. Erau la cativa pasi de Alex cand a fost batut, dar n-au intervenit atunci. Cica «Am crezut ca e o cearta minora, voi intre voi». Apoi ne-au intrebat daca vrem sa facem plangere. Impotriva cui? Ca animalul ala a venit pe la spate ca un las si avea si-o gluga trasa pe cap".

Alex a intrat pe mana doctorilor, au urmat 10 ore cu dureri crunte, perfuzii, calmante, investigatii. "E rau. Din cauza loviturilor i-au aparut doua cheaguri de sange pe creier".

Numele celor doi tineri implicati in evenimentele de pe "Artemio Franchi" au fost inlocuite, la solicitarea lor, cu pseudonime. "Va rog, nu-mi faceti nici poze! Nu vreau sa afle parintii in tara ce mi s-a intamplat, s-ar speria tare rau", a cerut "Alex".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.