Forul european de fotbal a anuntat ca in urma unui seminar care a avut loc in luna septembrie s-a decis sa ceara arbitrilor sa protejeze mai mult fotbalistii de accidentari si o mai mare implicare a arbitrului de rezerva in luarea unor decizii importante, informeaza NewsIn.

UEFA a anuntat ca arbitrii trebuie sa sanctioneze fiecare fault dur, dar in special lovirile cu cotul, tinerile si impingerile in interiorul careului, mai ales daca jucatorul faultat are o ocazie clara de gol. De asemenea, ei au fost sfatuiti sa acorde avantaj numai atunci cand se impune si sa astepte ca acesta sa se concretizeze inainte sa opreasca jocul si sa aplice sanctiuni.

Forul european a cerut tuturor arbitrilor sa nu mai permita ca jucatorii sa traga de timp, iar balonul sa fie pus in joc in cel mai scurt timp, lucrul cel mai important fiind "protejarea imaginii fotbalului".

"Oficialii de meci trebuie sa permita ocupantilor zonei tehnice sa-si indeplineasca datoriile, dar arbitrul de rezerva trebuie sa intervina atunci cand acestia nu respecta indicatiile si sa acorde avertismente verbale. Arbitrul are autoritatea sa elimine pe oricine prezent in zona tehnica daca acesta a primit un avertisment", se arata in comunicatul UEFA.

In urma seminarului, forul european a decis ca fiecare oficial de meci sa aiba responsabilitati clare, iar arbitrul de rezerva sa comunice informatii importante catre central in cazul in care acesta nu a observat un fault sau alte incidente serioase.

Arbitrii asistenti trebuie ca de acum inainte sa semnalizeze ofsaid numai in cazul in care "sunt absolut siguri", iar in cazul in care au dubii nu trebuie sa acorde ofsaid, dar centralul poate schimba decizia in cazul in care considera ca asistentul sau a gresit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.