Site-ul oficial al Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) vrea ca suporterii sa decida care jucator dintre romanul Gheorghe Hagi si bulgarul Hristo Stoicikov a fost mai bun de-a lungul carierei sale, anunta NewsIn

"Hagi si Stoicikov sunt priviti ca cei mai buni fotbalisti din tarile lor, dar asemanarile nu se opresc aici. Amandoi au fost nascuti in Europa de Est, in tari vecine, la o diferenta de un an si trei zile, iar ambii au jucat la cluburi importante si la Campionate Mondiale", scrie site-ul oficial al FIFA.

Sursa citata mentioneaza ca forul mondial vrea ca fanii sa-si exprime parerea in legatura cu cei doi fosti fotbalisti, alegandu-l pe cel mai bun dintre ei.

Hagi si-a inceput cariera la Farul Constanta, apoi a mai jucat la Sportul Studentesc, iar intre 1987 si 1990 a evoluat la Steaua, alaturi de care a castigat trei titluri si Supercupa Europei. Fostul mijlocas al nationalei Romaniei a mai evoluat la Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray. Pentru prima reprezentativa a marcat 35 de goluri in cele 125 de selectii.

Hristo Stoicikov s-a facut remarcat cand evolua la TSKA Sofia, unde a castigat si Gheata de Aur, apoi s-a transferat la FC Barcelona, unde a facut parte din "Echipa de vis" a lui Johan Cruyff. El a evoluat de 83 de ori in nationala Bulgariei, pentru care a inscris de 37 de ori, iar in 1994 echipa s-a calificat in semifinalele CM din America.

Click aici pentru a va spune parerea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.