Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins cererea fostului presedinte al FC National, Gino Iorgulescu, si a presedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, de a intoarce la procurori dosarul privind construirea noului sediu LPF, anunta NewsIn.

Urmatorul termen va avea loc pe 8 octombrie.

La termenul de pe 17 septembrie, atat avocatul presedintelui LPF, cat si aparatorul fostului presedinte al FC National, Gino Iorgulescu, au invocat ca actul de sesizare a instantei a fost facut cu nereguli si au cerut ca toate actele de urmarire penala sa fie refacute de procurorii DNA, deoarece ar fi lovite de nulitate absoluta.

Dan Apostol, avocatul lui Gino Iorgulescu, a cerut restituirea dosarului privind constructia sediului LPF la parchet, pe motiv ca fapta de care este acuzat clientul sau, dare de mita, s-ar fi prescris, iar urmarirea penala a inceput mult dupa anul 2001, cand se presupune ca fostul presedinte al FC National ar fi savarsit infractiunea de care este acuzat.

Procesul lui Dumitru Dragomir a inceput, pe 9 iunie, cu o amanare, dupa ce Mitica Dragomir si Florin Badita, fost angajat al LPF, nu s-au prezentat la instanta, iar magistratii au luat act de cererea acestora de a amana judecarea cauzei, pana la gasirea unor avocati.

Tot pe 9 iunie, s-a prezentat Dumitru Bogdan Dragomir, care a cerut de asemenea magistratilor sa acorde un nou termen, pentru a-si putea angaja aparator. El a motivat absenta tatalui sau si a lui Florin Badita prin faptul ca acestia nu se afla in tara. Dumitru Dragomir se afla in Elvetia, la Campionatul European de Fotbal.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, pe 14 mai, ca procurorii de la DNA l-au trimis in judecata in mod abuziv si nu intelege care este temeiul inceperii urmaririi penale in cazul de luare de mita.

"Eu nu judec procurorii, chiar daca m-au trimis in judecata gresit. De luni nu mai sunt suparat nici macar pe Iacov, pentru ca am vazut declaratiile lui si nici de acolo nu prea reiese ca as fi acuzat de ceva. Nici el nu prea ma acuza. Eu nu sunt atat de mare si de bogat ca Gigi Becali ca sa dau in procurori. Astia sunt pusi acolo ca sa primeasca ordine: 'vezi ca vrem sa il speriem pe ala, vrem sa il curatam pe ala', asta fac procurorii. Rechizitoriul este un abuz incalificabil. Nu inteleg unde este mita", a declarat Dumitru Dragomir.

Presedintele LPF a mai precizat ca procurorii nu sunt la curent cu toate datele, iar terenul a fost cumparat cu aprobarea Adunarii Generale, nu asa cum se arata in rechizitoriu: "Terenul pe care este acum Liga Profesionista de Fotbal valoreaza cam cinci milioane de euro, iar cladirea ajunge cam pe la sapte milioane. Eu am facut totul cu aprobarea Adunarii Generale. Aici nu cred ca a existat in decursul ultimilor 18 ani metru patrat sub 500 de dolari. Ei nu stiu multe. Daca eram un prost, muream in Gara de Nord cand am fugit de acasa".

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, in data de 7 mai, pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir, pe fiul sau Bogdan Dragomir, precum si pe fostul presedintele al echipei FC National, Gino Iorgulescu, acuzati in legatura cu ridicarea noului sediu al Ligii Profesioniste de Fotbal. Potrivit DNA, Dumitru Dragomir este acuzat de infractiunea de luare de mita, iar Gino Iorgulescu, ex-presedinte al Fotbal Club "National" si membru in Adunarea Generala a LPF, este acuzat de dare de mita, spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata si fiul presedintelui LPF, Bogdan Dumitru Dragomir, asociat unic al SC "Bodu" SRL Bucuresti, acuzat de spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual. Totodata, si Florin Bogdan Badita, fost angajat al LPF ca sofer personal al inculpatului Dragomir Dumitru si care indeplineste functia de administrator al SC "Bodu" SRL Bucuresti din 1 februarie 2004. Acesta este acuzat de complicitate la luare de mita, spalare de bani, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual si uz de fals.

Procurorii afirma, in rechizitoriu, ca, la data de 4 aprilie 2001, Dumitru Dragomir a primit de la Gino Iorgulescu un teren in suprafata de 351,79 mp, in valoare de 32.600 USD, amplasat in Bucuresti. In schimbul acestuia, Dragomir ar fi acceptat cumpararea de catre Liga a unui teren in suprafata de 1.497 mp (amplasat in aceeasi zona) si a unei constructii nefinalizate, in suprafata de 279,72 mp, ridicate fara autorizatie pe terenul respectiv.

Potrivit anchetatorilor, LPF a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului Ligii pentru suma de 355.000 USD, pret supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.