Echipa pregatita de Mircea Rednic, Dinamo Bucuresti, a pierdut, joi, meciul din deplasare cu olandezii de la NEC Nijmegen, scor 0-1, din prima mansa a turului I al Cupei UEFA, anunta NewsIn

NEC NIJMEGEN - DINAMO 1-0 (Van Beukering 57)

NEC Nijmegen: Babos - Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui - D. Fernandez, Sibum, Radomski, Schone (Worm 70), Davids - Saidi, Van Beukering (Tshibamba 76). Antrenor: Mario Been.
Dinamo: Lobont - Homei, Tamas, J. Cesar, Pulhac - Ropotan - Ze Kalanga (Torje 46), Ad. Cristea, Bostina (Diakite 80) - Danciulescu, Bratu (M. Niculae 61). Antrenor: Mircea Rednic.

Cartonase galbene: Saidi 50, Davids 59, Sibum 71 / Tamas 35, Pulhac 55
Arbitri: Jouni Hyytia - Esa Vehvilainen, Mikko Alakare (toti din Finlanda)
Stadion: De Goffert; Spectatori: 15.000

Cum s-a marcat golul:
1-0, min. 57: In urma unei centrari de pe partea dreapta, atacantul Van Beukering i-a luat fata lui Ropotan intr-un duel umar la umar si a trimis mingea, cu capul, in poarta lui Lobont.

Fundasul Julio Cesar a degajat mingea intr-un adversar, in minutul 39, iar aceasta a ricosat la Van Beukering, care a reusit sa marcheze, insa arbitrul a anulat golul pe motiv de ofsaid.

Dupa ce gazdele au deschis scorul, suporterii olandezi au aprins mai multe torte, fapt ce a dus la izbucnirea unui mic incendiu, insa fortele de ordine au intervenit prompt si au evitat extinderea focului.

Fanii dinamovisti au aprins si ei o torta spre sfarsitul mciului, pe care au aruncat-o in teren, destul de aproape de portarul olandezilor, Babos. Goalkeeper-ul celor de la NEC a fost cel care a aruncat torta in afara terenului, iar acolo a fost stinsa. Dupa aceea, fanii romani au aruncat mai multe torte si spre fanii olandezi, insa nici acestia nu au ramas mai prejos si le-au aruncat inapoi spre dinamovisti. Spiritele nu s-au calmat, iar fanii celor doua echipe s-au luat la bataie, fara ca fortele de ordine sa intervina. In cele din urma, politia olandeza si-a facut aparitia in tribunele stadionului De Goffert si a reusit sa calmeze spiritele.

Cu ocazia acestei partide, la Dinamo a revenit intr-un meci oficial angolezul Ze Kalanga, care sezonul trecut a fost imprumutat de dinamovisti la gruparea portugheza Boavista Porto.

Gabriel Torje a fost introdus la pauza de antrenorul Mircea Rednic in locul lui Ze Kalanga, ocazie cu care mijlocasul a debutat in cupele europene. Si jucatorul din Mali, Mourtala Diakite, care a evoluat ultima data la Boavista Porto, a debutat pentru Dinamo in cupele europene.

La meci au fost prezenti si circa 250 de fani romani, veniti de la Bucuresti sa o incurajeze pe Dinamo.
Partida retur dintre Dinamo si NEC Nijmegen, contand pentru turul I al Cupei UEFA, se va disputa pe 2 octombrie, pe stadionul Dinamo din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.