Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a raspuns, marti, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul FRF, acuzelor facute de presedintele LPF, Dumitru Dragomir, cu privire la vanzarea drepturilor de televizare ale meciurilor echipei nationale si din Liga a II-a.

In ceea ce priveste drepturile de televizare a jocurilor pe care echipa nationala le va sustine pe teren propriu in anii 2008 si 2009, despre care Dumitru Dragomir a spus ca au fost vandute in cadrul unei "licitatii in plic, care poate fi masluita", Lupescu a precizat: "A fost organizata o licitatie sub forma caietelor de sarcini si a ofertelor tuturor televiziunilor interesate. In cursa s-au aflat cinci posturi de televiziune, iar la vremea respectiva am dat publicitatii pe site-ul nostru oficial, dar si intr-o conferinta de presa, sumele oferite de fiecare post".

Referitor la drepturile de televizare a meciurilor din campionatul Ligii a II-a, editia 2008/2009, despre care Dragomir a spus ca "Federatia a ales o oferta mai mica, in detrimentul uneia de 600.000 de euro, venita de la Telesport", directorul general al FRF a afirmat: "A existat un interes din partea postului Realitatea TV, care a oferit 600.000 de euro. A existat acordul de principiu, dar, dupa ce am intocmit contractul, postul mentionat s-a retras. Daca domnul Dragomir va aduce, asa cum a declarat aseara, 10 milioane de euro, eu voi rezilia in secunda 1 contractul cu Sport.ro, dar in anumite conditii".

Referitor la declaratia presedintelui LPF, care considera ca nu e normal ca directorul general al FRF sa negocieze contracte fara stirea Comitetului Executiv, Lupescu a tinut sa precizeze: "Conform Statutului FRF, atributiile Directorului General al FRF prevad, printre altele, negocierea si incheierea contractelor de munca intre FRF si salariatii sai, precum si concedierea acestora. In ceea ce priveste contractele importante (inclusiv cele de sponsorizare), presedintele FRF este in permanenta informat si consultat. Numai cineva care a deprins anumite practici poate invoca faptul ca as 'umfla' anumite contracte (incepand cu cel al selectionerului), astfel incat sa-mi retin vreun procent. De altfel, atributiile mentionate au fost aprobate si de Comitetul Executiv al FRF, si de Adunarea Generala a FRF".

Cu privire la premierea ce a urmat calificarii la EURO 2008, Lupescu a spus ca, la acea vreme, Comitetul Executiv al FRF a aprobat ca un procent de 11-12 la suta din suma care fost "varsata" de UEFA, aferenta calificarii la turneul final, sa fie alocata intregii administratii FRF, lista fiind alcatuita de presedintele FRF, Mircea Sandu.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni seara, la B1 TV, printre altele ca directorul general al FRF, Ionut Lupescu, si directorul departamentului Relatii Internationale, Florin Prunea, au incasat peste 100.000 de euro fiecare din prima de calificare la turneul final al EURO 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.