Consiliul Judetean (CJ) Cluj intentioneaza sa demareze anul acesta demolarea Stadionului Municipal „Ion Moina”, folosit in prezent de echipa de fotbal de Liga II, Universitatea Cluj, transmite NewsIn.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca in sedinta din luna septembrie va pune pe ordinea de zi alocarea a circa 200.000 de lei care sa fie folositi pentru a acoperi costurile privind expertiza pentru costurile demolarii, precum si pentru organizarea unei licitatii pentru desemnarea firmei care va efectua lucrarile.

Intentionam ca, in acest an, sa incepem demolarea stadionului, iar aceasta demolare va fi facuta de catre cel care va castiga licitatia, incepand cu corpul de tribuna care nu este afectat de spectatori, urmand ca in momentul in care jocul de fotbal va fi afectat de demolare, de comun acord cu clubul Universitatea Cluj si cu Federatia Romana de Fotbal, sa mutam echipa pe un alt stadion. Avem trei amplasamente, trei locatii pe care le vom analiza la momentul oportun”, a afirmat presedintele CJ Cluj, amintind ca solutia preferata este folosirea unei baze sportive din municipiul Cluj-Napoca, pentru a evita mutarea jocurilor echipei, din oras.

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, castigatoarea licitatiei de proiectare a viitorului complex sportiv construit in jurul Stadionului Ion Moina, are termen pana in 24 octombrie pentru a prezenta solutiile tehnice pentru construirea noului stadion, cladirii de servicii si a Salii Polivalente.

Totodata, pentru a ajuta echipa U Cluj sa scape de datorii, Alin Tise a anuntat marti ca va propune reducerea cu 90% a taxelor concepute de Regia Autonoma a Domeniului Public si Privat din subordinea CJ Cluj, pentru folositea stadionului.

Momentan U Cluj plateste 1.700 de lei pentru o ora jumate de antrenament si 4.700 de lei pentru un meci, insa, potrivit lu Alin Tise, de doi ani clubul nu a putut plati aceste sume.

Am constatat ca, in ultimii ani, niciodata clubul Universitatea nu a avut resursele financiare pentru a plati aceste sume de bani, cu alte cuvinte, ele erau trecute pe hartie, clubul ne datora in permanenta bani si la final de an Consiliul Judetean venea si aloca bani catre regia noastra pentru a compensa aceste pierderi. Pentru a evita astfel de lucruri in viitor, voi propune in plen ca, pentru numarul de luni pe care echipa il mai are de jucat pe stadion sa reducem cuantumul chiriei”, a precizat Alin Tise.

Totodata, presedintele CJ Cluj a mai anuntat ca va propune ca veniturile din publicitatea afisata pe stadion, 90% sa revina clubului U Cluj, precum si alocare a 150.000 – 2000.000 de lei pentru a sprijini echipa de fotbal de Liga a II-a.

Actionarul majoritar al U Cluj este firma Oncos, producator de carne de pui si produse din carne de pui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.