Viceprimarul Timisoarei, Adrian Orza, i-a solicitat printr-o scrisoare consulului general al Italiei, Manlio Giuffrida, sustinerea pentru a-l convinge pe Claudio Zambon sa ii cedeze clubului timisorean palmaresul si culorile, transmite corespondentul NewsIn

"Va solicitam sa interveniti pe toate caile diplomatice pe care le aveti la indemana, pentru a-l convinge pe domnul Claudio Zambon ca faptele sale nu se inscriu in cadrul bunelor relatii existente intre timisoreni si comunitatea italiana", se arata in scrisoarea lui Orza, care rezuma intamplarile prin care a trecut echipa de pe Bega si face cunoscuta nemultumirea suporterilor.

Altfel, fratii Emil si Marius Cristescu vor sa se implice in fotbalul banatean insa au pus conditia excluderii actualului patron, Marian Iancu, si spun ca sunt pregatiti sa-i satisfaca pretentiile financiare lui Claudio Zambon, care cere 2,5 milioane de euro pentru palmaresul Politehnicii Timisoara. "Ramanem interesati de tot ce inseamna Poli Timisoara. Nu ne bagam insa peste negocierile dintre CJ Timis si Ovidiu Tender", a declarat joi Emil Cristescu.

Pe de alta parte, surse din anturajul lui Zambon au declarat ca oamenii de afaceri din Timisoara sunt interesati atat de palmaresul Politehnicii, cat si de achizitionarea unei echipe din Liga a II-a, pe care sa o promoveze, urmand apoi o fuziune cu clubul cumparat de la italian, pentru a aduce "adevarata Poli la Timisoara".

Claudio Zambon asteapta pana in cursul serii de joi un raspuns de la presedintelui CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, iar in cazul unui raspuns negativ va continua tratativele cu oamenii de afaceri Emil si Marius Cristescu.

Comitetul Executiv al FRF a decis, joia trecuta, sa puna in aplicare decizia TAS referitoare la clubul FC Timisoara, in urma careia gruparea banateana a fost penalizata cu sase puncte, pentru ca a folosit culoarea violet, desi acest lucru ii era interzis. In urma acestei decizii, Marian Iancu a anuntat ca nu va mai finanta echipa si se va retrage din fotbal pentru a putea demasca "mafia" din fotbalul romanesc, condusa de Mircea Sandu. Patronul timisorenilor l-a acuzat pe secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, ca a emis documente false, in baza carora TAS a luat dezia de penalizare a clubului, iar pe Mircea Sandu l-a acuzat de complicitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.