Editia din acest an a Maratonului din Bucuresti, prima atestata de Federatia Internationala de Atletism, va avea loc pe 12 octombrie si va pune la bataie premii de 45.000 de euro, au anuntat organizatorii.

Evenimentul va consta in cinci curse diferite, in functie de categoria de alergatori.

Prima dintre ele si cea mai importanta este maratonul propriu-zis, destinat profesionistilor. Cursa se va desfasura, cu incepere de la ora 9.00, pe traseul Piata Constitutiei - Palatul Parlamentului - Piata Alba Iulia - Piata Unirii - Universitate - Romana - Piata Victoriei - Calea Victoriei - Splaiul Dambovitei - Opera Romana - Podul Cotroceni si se va incheia la Palatul Parlamentului, traseu care, pentru acoperirea distantei oficiale de 42,195 kilometri, va fi parcurs de patru ori.

Organizatorii competitiei, Asociatia Bucharest Running Club, Primaria Capitalei si Saatchi & Saatchi, estimeaza ca la cursa dedicata profesionistilor vor participa peste 600 de sportivi din tara si din strainatate.

Celelalte patru curse sunt semi-maratonul, la care se va alerga pe distanta de 21,095 kilometri, Cursa Populara - dedicata tuturor celor care vor sa se intreaca in aer liber, Cursa Copiilor - pe distanta de un kilometru si Cursa Corporate, la care vor participa reprezentanti ai unor companii din Romania si din strainatate, angajati din agentiile guvernamentale si membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.

Inscrierile si conditiile de participare pot fi aflate de pe site-ul romanianmarathon.com.

Potrivit organizatorilor, taxa de participare la maratonul dedicat profesionistilor este de 35 de euro.

Costurile pentru organizarea evenimentului totalizeaza 550.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.