Nationala de tineret a Romaniei, antrenata de Emil Sandoi a cedat in fata Tarii Galilor cu acelasi scor cu care seniori au cedat in fata Lituaniei, transmite corespondentul NewsIn

Nationala U21 a Romaniei a pierdut marti meciul cu Tara Galilor, scor 0-3, din preliminariile

Campionatului European din 2009 si a ratat calificarea la baraj, nereusind sa obtina nici locul 2, deoarece Franta s-a impus in fata Bosniei in celalalt meci al grupei, transmite corespondentul NewsIn.

ROMANIA - TARA GALILOR 0-3 (R. Williams 12, Church 57, Wiggins 70)

Romania: Tatarusanu - Homei (Ochirosii 72), Tudose, Mardare, Sepsi - Chiacu, Tanase (Deac 46), Ropotan, Torje (Bicfalvi 58) - Stancu, Keseru. Antrenor: Emil Sandoi.
Tara Galilor: F. Williams - Earsley, Blake (M. Williams 16), R. Williams, Wiggins - Adams, King, Bradley - Ramsey, Church, McDonald (Allen 90+1). Antrenor: Brian Flynn.

Cartonase galbene: Stancu 26, Mardare 38, Ochirosii 88 / R. Williams 28
Arbitri: Carlos Velasco Carballo - Roberto Diaz, Enrique Samper (toti din Spania)
Stadion: Emil Alexandrescu (Iasi); Spectatori: 6.000

Cum s-au marcat golurile:
0-1, min. 12: Ramsey a executat o lovitura de colt, iar R. Williams a reluat de la circa 11 metri, la coltul scurt al portii lui Tatarusanu.
0-2, min. 57: Church a profitat de o minge balbaita de apararea romanilor, a preluat o minge la 6 metri si a inscris pe langa Tatarusanu.
0-3, min. 70: Church a patruns in careu si a sutat, dar a aparat Tatarusanu, insa mingea a ajuns doar pana la Wiggins, care a inscris cu un sut plasat de la 8 metri.
In minutul 28 al partidei, Ropotan a patruns in jumatatea de teren a galezilor si, dupa ce a depasit cativa adversari, i-a pasat lui Bogdan Stancu, care a reusit sa inscrie, insa a fost semnalizat corect in pozitie de ofsaid.

Tricolorii au cerut o lovitura de pedeapsa in minutul 31 al meciului, dupa o impingere a lui M. Williams asupra lui Claudiu Keseru, insa centralul a decis sa lase jocul sa continue si a acordat doar o lovitura de colt pentru romani.
Suporterii care au fost la meci au gasit pe scaunele stadionului stegulete tricolore oferite de organizatorii evenimentului.
La partida de la Iasi au fost, printre altii, presedintele echipei AFC Urziceni, Mihai Stoica, patronul de la FC Vaslui, Adrian Porumboiu, dar si antrenorul gruparii vasluiene, Viorel Hizo. De asemenea, la meci au asistat si mai multi fotbalisti ai echipei Poli Iasi.

Romania nu mai pierduse de 18 meciuri, reusind pana acum 9 victorii si 9 rezultate de egalitate.
Aceasta a fost prima infrangere pe care echipa antrenata de Emil Sandoi a suferit-o in campania de calificare pentru Campionatul European din 2009, pana acum tricolorii reusind sa obtina 4 victorii si 3 egaluri. De asemenea, pana la acest meci Romania primise doar doua goluri in toata campania de calificare.

In celalalt meci al Grupei 10, Franta a reusit sa treaca de Bosnia, scor 1-0, prin golul marcat de Bellaid
si a terminat campania de calificare pe locul 2, cu sanse de accedere la turneul final din 2009.
Clasamentul final al Grupei 10: 1. Tara Galilor 18p 2. Franta 17p 3. Romania 15p 4. Bosnia 4p 5. Malta 3p 3-24 (8). In urma acestor rezultate, Tara Galilor merge direct la barajul pentru turneul final.
Castigatoarele celor 10 grupe preliminare si patru echipe de pe locul 2, care au cele mai multe puncte, vor participa la barajul de calificare la turneul final, care se va disputa in perioada 11-15 octombrie 2008. Invingatoarele din cele 7 jocuri de baraj plus tara gazda, Suedia, vor participa la Campionatul European, care va avea loc in perioada 15-29 iunie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.