Tenismenul elvetian Roger Federer a castigat pentru a 5-a oara consecutiv turneul US Open si a obtinut totodata al 13-lea sau Grand Slam, dupa ce s-a impus luni in finala de la Flushing Meadows in fata scotianului Andy Murray, informeaza site-ul oficial al competitiei.
Numarul 2 mondial a trecut de Murray in trei seturi, scor 6-2, 7-5, 6-2, la capatul unui meci care a durat doar o ora si 51 de minute.

Federer (27 de ani) este singurul tenismen din "era open" care se impune de cinci ori la rand in turneul american si cel de-al doilea din istorie care reuseste o asemenea performanta, dupa cea stabilita de Bil Tilden in 1924. De asemenea, Federer este primul jucator de tenis care a castigat de cinci ori la rand doua turnee de Mare slem: Wimbledon (2003-2007) si US Open (2004-2008).

Elvetianul, care a primit un premiu de un milion si jumatate de dolari si o masina Lexus, se afla acum la doar un turneu de Grand Slam distanta fata de cel mai titrat tenismen din istorie la acest capitol, americanul Pete Sampras, care a castigat 14 turnee de Mare slem. Jucatorii cu cele mai multe turnee de Grand Slam castigate sunt: Pete Sampras (14), Roger Federer (13), Roy Emerson (12), Bjon Borg (11), Rod Laver (11) si Bill Tilden (10).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.