La intrunire au fost invitati reprezentanti ai fortelor de ordine, ai clubului FC Timisoara, ai Politiei de Ordine Publica si ai firmei de paza de la club.

Unul din liderii galeriei banatene, Alin Boldura, a tinut sa clarifice evenimentele reprobabile care au avut loc joi seara pe strazile Timisoarei: "A fost o manifestare spontana, fara organizare. Nu am vrut sa se ajunga aici. Ne-am mai adunat si cu alte ocazii si nu a fost nevoie de interventia jandarmilor. La randul sau, alt conducator al fanilor de pe Bega a mai adaugat: "Vrem ca Procuratura sa ia act de ce s-a intamplat la Federatie, atata tot. E adevarat, protestul a fost neautorizat, dar la fel spun ca nu stiu daca cineva a autorizat sa se dea cu gaze lacrimogene".

In privinta incidentelor de joi seara, colonelul Dumitru Sarca, comandantul sef al Trupelor de Jandarmi Timis, a precizat: "Am intervenit legal. Am incercat un dialog, dar am intalnit un refuz permanent din partea liderilor galeriei. La violenta raspundem si noi cu violenta. Aseara, manifestarea a fost in afara Legii 60".

La randul sau, colonelul Ovidiu Miron, comisar sef Inspectoratul de Jandarmi Timis, a adaugat: "Liderii galeriei nu si-au facut datoria, nu au vrut sa paraseasca zona si au facut-o doar dupa ce au primit un anume telefon"

Subprefectul de Timis, Laviniu Bedrosian, a avut o interventie scurta si s-a rezumat sa spuna: "Nu voi tolera ca Timsioara sa ajunga Craiova. Noi avem alt spirit, avem toleranta reciproca".

Jandarmii au intervenit in forta, joi seara, impotriva suporterilor echipei FC Timisoara, care in semn de protest au incercat sa blocheze DN6, iar actiunea acestora a degenerat in violente la adresa fortelor de ordine.

In semn de protest, suporterii au inceput sa arunce in jandarmi cu pietre, sticle si alte obiecte. Ca urmare, jandarmii au intervenit in forta si au utilizat inclusiv gaze lacrimogene, iar un tanar a fost retinut si dus cu catuse in duba jandarmeriei.

La actiunea de protest au participat peste 2.000 de suporteri alb-violeti, iar securitatea a fost asigurata de aproximativ 100 de jandarmi, care, in cele din urma, au reusit sa elibereze intrarea in oras.

Comitetul Executiv al FRF a decis, joi, sa puna in aplicare decizia TAS referitoare la clubul FC Timisoara, in urma careia gruparea banateana va fi penalizata cu sase puncte pentru ca nu a executat punctul 3 din hotararea TAS, pronuntata la 25 aprilie 2008, referitor la interdictia de a folosi culoarea violet, iar cele 6 puncte vor fi scazute din totalul obtinut pana in prezent de FC Timisoara in actuala editie a Ligii I.

De asemenea, FC Timisoara are un termen de 10 zile sa execute punctul 3 din hotararea TAS, pentru ca gruparea banateana este afiliata la FRF. In cazul in care banatenii nu vor pune in aplicare decizia CEx, FRF va pronunta o sanctiune corespunzatoare, care poate merge pana la excludere.

In urma deciziei CEx, care va intra in vigoare de joi, FC Timisoara a cazut de pe locul 5 pe pozitia a 11-a, si are doar 7 puncte in clasamentul Ligii I.