Suspendat doua etape pentru declaratii jignitoare la adresa arbitrului suedez Anders Frisk, antrenorul lui Chelsea n-a tras invataminte dupa ce a fost sanctionat de UEFA, iar oficialii fotbalului european afirma ca un om care continua sa critice este lipsit de cap.

Antrenorul lui Chelsea, portughezul Jose Mourinho, a primit un raspuns dur din partea UEFA dupa ce a declarat, la finele meciului Liverpool - Chelsea 1-0, din semifinala-retur a Ligii Campionilor, ca golul "cormoranilor" a fost marcat de asistentul Roman Slysko. Mourinho a contestat astfel golul victoriei si al calificarii echipei FC Liverpool in finala Ligii Campionilor, pe motiv ca balonul sutat de atacantul Luis Garcia nu ar fi depasit linia portii si ca a fost validat la greseala tusierului.

Lars-Ake Bjorck, vicepresedintele comisiei de arbitraj a UEFA, a declarat ca nu intelege de ce Mourinho nu a invatat sa-si tina gura si sa nu mai blameze arbitrii, dupa ce, ca urmare a unor comentarii rautacioase la adresa suedezului Andres Frisk, a fost suspendat doua meciuri. "Este de necrezut ca el (n.r. - Jose Mourinho) nu are atata creier incat sa invete din greselile facute. Este incredibil, mai ales cand abia si-a satisfacut suspendarea pe doua meciuri si a fost si drastic amendat", a afirmat Bjorck.

Suparat ca Frisk a decis sa renunte la arbitraj dupa acuzele nefondate ale lui Mourinho, vicepresedintele comisiei UEFA a precizat ca pe portughez il paste o noua sanctiune. "Daca raportul de meci va consemna iesirea lui Mourinho la adresa asistentului Slysko, acest incident va fi judecat cu promptitudine. Aceste gen de declaratii dauneaza fotbalului", a mai precizat Lars-Ake Bjorck.

Arbitrul suedez Andres Frisk s-a retras din activitate dupa ce fanii lui Chelsea i-au trimis mesaje de amenintare cu moartea dupa ce Mourinho l-a acuzat ca, in pauza meciului Barcelona - Chelsea, a fost criticat de antrenorul olandez al catalanilor Frank Rijkaard si apoi a favorizat echipa-gazda. "Sper din tot sufletul ca asistentul Slysko sa nu aiba parte de un tratament similar cu cel al lui Frisk. Speram ca declaratiile lui Mourinho nu vor avea acelasi efect, daunator, cu efecte triste pentru arbitraj", a mai precizat oficialul UEFA.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.