Sport 27 August 2008 14:47
Campioana olimpica de la Beijing in proba de maraton, Constantina Dita Tomescu, a declarat astazi, la sosirea in Romania, ca inca nu ii vine sa creada ca a castigat aurul in China si ca nu stie deocamdata daca va concura si la Londra, in 2012

"In momentul in care am intrat in stadion nu m-am asteptat sa fie plin. Nici acum nu-mi vine sa cred ca am castigat, mai ales ca la start era elita atletismului mondial. Copilul meu m-a felicitat. Era fericit ca i-am facut o bucurie foarte mare", a spus Constantina Dita Tomescu.

Singura campioana olimpica la maraton a Romaniei a vorbit si despre viitorul ei, dar si despre problemele de sanatate: "Mai este pana la Olimpiada de la Londra. Nu stiu daca voi participa. Piciorul ma mai supara, in 2003 am facut o infiltratie in coloana, anul acesta am mai facut una, iar cu doua zile inainte de concurs am facut un antinflamator. Dupa atatea sacrificii si munca a venit si rasplata".

Pe Aeroportul International Henri Coanda, Constantina Dita Tomescu a fost asteptata de fostele campioane olimpice Iolanda Balas si Gabriela Szabo, de rude si de prieteni. La vederea acestora, sportiva a izbucnit in plans.

Atleta romana Constantina Dita Tomescu a cucerit prima medalie olimpica de aur din istoria Romaniei in proba de maraton, dupa ce a terminat cursa de la Beijing cu timpul de 2h:26,44 de secunde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.