Sport 25 August 2008 00:39
Patronul Farului, Gheorghe Bosanceanu, a declarat, duminica, agentiei NewsIn, ca nu este de acord ca formatia constanteana sa rejoace partida cu Poli Iasi, deoarece arbitrul a decis ca meciul de sambata sa nu se dispute, astfel ca elevii lui Ion Marin merita cele trei puncte

"Am fost prezenti la Iasi sa jucam meciul, iar acum asteptam sa se valideze rezultatul de catre comisia abilitata. Suntem pregatiti doar pentru decizia regulamentara, aceea de 3-0 la masa verde. Am fost la dispozitia arbitrului, am asteptat pana cand cavalerul fluierului a luat decizia pe care o stim cu totii, iar daca ni se va cere sa rejucam partida, vom contesta. Decizia este decizie, si daca a fost luata ea trebuie respectata", a spus Bosanceanu.

Antrenorul gruparii constantene, Ion Marin, a precizat ca nu este in masura sa discute despre acest caz si asteapta decizie comisiilor. "E treaba comisiilor, a oficialilor care au fost la aceasta partida, si care invoca alte motive. Decizia rejucarii trebuie facuta pe baza unor regulamente, e o problema ce tine de oficialii Federatiei, acum e o problema ce tine de comisii. Nu pot comenta la ce decizie ma astept sa se ia", a afirmat si acesta.

Partida Politehnica Iasi-Farul Constanta din cadrul etapei a 5-a a Ligii I nu s-a mai disputat, dupa ce instalatia de nocturna a stadionului Emil Alexandrescu nu s-a aprins in timp regulamentar.
Nocturna formatiei iesene nu s-a aprins la ora inceperii meciului (n.r. 20:00) si arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul intalnirii o jumatate de ora mai tarziu, considerand ca terenul nu a fost regulamentar pentru disputarea jocului. Becurile instalatiei de nocturna s-au reaprins totusi la ora 20:34, la numai patru minute dupa ce arbitrul fluierase finalul jocului.

In momentul in care a decis sa fluiere finalul jocului, arbitrul Istvan Kovacs s-a bazat pe articolul 44.2, care prevede ca "In situatia in care echipa organizatoare nu ia masuri de remediere a deficientelor aratate la art. 44.1 lit. a-c in maximum 30 de minute de la ora oficiala de incepere, jocul nu se va mai disputa, iar echipa in cauza va fi sanctionata conform prevederilor regulamentare. Acest termen nu poate fi prelungit prin cumularea cu cel ce poate fi acordat pentru asigurarea asistentei medicale". In regulament, nu au fost redactate primele patru litere ale alineatului 1 din cadrul articolului 44, astfel ca arbitrul s-a bazat doar pe alineatul al doilea al articolului.

Oficialii formatiei Politehnica Iasi sustin ca arbitrul ar fi trebuit sa hotarasca soarta meciului bazandu-se pe prevederile articolului 83.3, redactat astfel: "Neinceperea sau oprirea jocului datorata nefunctionarii sau functionarii necorespunzatoare a instalatiei de nocturna se sanctioneaza prin pierderea jocului prin forfait, daca nu s-a remediat defectiunea in maxim 60 de minute".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.