Drama victimelor inundatiilor din judetul Timis a sensibilizat lumea fotbalului romanesc. Dupa ce cluburi ca Poli Timisoara, Poli Iasi sau Universitatea Craiova au donat sume provenite din incasarile meciurilor disputate pe teren propriu, si oamenii cu bani din fotbalul nostru le-au luat exemplul. Astfel, patronul Stelei, Gigi Becali, a donat 700 de milioane de lei si 30 de vaci cu lapte, seful Rapidului, George Copos, impreuna cu sponsorii importanti ai gruparii giulestene au trimis un ajutor de 4 miliarde de lei, iar fostul arbitru international Adrian Porumboiu a donat alimente de 600 de milioane de lei.

Un ajutor inedit a sosit din Ucraina, din partea miliardarului Rinat Ahmetov, patronul gruparii Sahtior Donetk. Dupa ce antrenorul echipei, Mircea Lucescu, a trimis o donatie de un miliard de lei pentru sinistratii din judetul Timis, magnatul nu a ramas insensibil la drama romanilor si a decis sa trimita 50.000 de dolari pentru ajutorarea victimelor inundatiei.

Simpatia miliardarului ucrainean pentru tara noastra a aparut dupa ce legiunea romanilor de la Sahtior a confirmat increderea acordata si banii investiti. In prezent, pe langa antrenorul Mircea Lucescu, la echipa din Donetk mai activeaza si fotbalistii Daniel Florea, Cosmin Barcauan, Ciprian Marica, Razvan Rat si Flavius Stoican. Atacantul lui Juventus, Adrian Mutu, intentioneaza si el sa doneze 150 de milioane de lei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.