Sport 19 August 2008 00:48
Primarul orasului Roma, Gianni Alemanno, a declarat luni ca a propus clubului AS Roma construirea unei noi arene a echipei, care sa se cheme Franco Sensi, in memoria fostului presedinte al echipei, decedat duminica noapte

"Am cerut familiei aceasta onoare, pentru ca in acest mod vrem sa ne aducem aminte de un mare om din sportul roman si un mare italian. Franco Sensi s-a luptat nu doar sa obtina rezultate mari cu Roma, dar si ca sportul sa nu-si piarda sufletul si valorile in fata intereselor economice. O vom ajuta pe Rosella Sensi si intreagul club pentru a construi un stadion pentru echipa si acesta sa poarte numele lui Franco Sensi", a declarat primarul Romei, Gianni Alemanno.

Presedintele Federatiei Italiene de Fotbal (FIGC), Giancarlo Abete, a afirmat ca moartea lui Franco Sensi este o lovitura puternica pentru fotbalul italian, nu doar pentru clubul roman. "El va ramane in istoria fotbalului nu doar pentru ceea ce a obtinut alaturi de formatia 'giallorossa', dar mai ales pentru modul in care a obtinut aceste succese", a declarat seful Federatiei.
Presedintele Comitetului Olimpic Italian (CONI), Giovanni Petrucci, a adresat si el condolenate familiei Sensi si a spus despre fostul presedintele de la AS Roma ca a fost un model de urmat pentru toti conducatorii din fotbal.

Majoritatea cluburilor italiene au remis comunicate prin care regreta decesul lui Sensi, iar presedintele lui Lazio, Claudio Lotito, a afirmat ca fotbalul din Italia a pierdut unul dintre cele mai importante si respectate personaje.
Fostul proprietar al clubului AS Roma, Franco Sensi, a decedat duminica noapte, la varsta de 82 de ani, dupa ce timp de 15 ani a fost presedintele formatiei italiene. Roma evolueaza in prezent pe Stadio Olimpico, acolo unde isi joaca meciurile si Lazio.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.