Sport 18 August 2008 22:21
Selectionata de handbal feminin a Romaniei a pierdut duminica in fata nationalei Norvegiei, scor 23-24 (11-12), in cea de-a cincea partida a tricolorelor in Grupa A si a terminat pe locul 2 in grupa, informeaza site-ul oficial al Jocurilor Olimpice de la Beijing
Pentru Romania au punctat: Galca, Amariei-cate 5 goluri, Neagu si Maier-cate 4, Elisei si Lecusanu-cate 2 si Hutupan-1.
Romania a deschis scorul prin Carmen Amariei (min1), dar Norvegia a egalat imediat. Cele doua formatii au trecut pe rand in avantaj de un gol, Norvegia distantandu-se la doua goluri abia in minutul 22 (10-8). In minutul 26, portarul Luminita Hutupan a reusit un gol spectaculos din propriul careu. Scorul la pauza a fost de 12-11 pentru norvegience, dupa ce Ramona Maier a marcat din aruncare de la 7 metri.
La reluare, pivotul Ionela Galca restabileste egalitatea, iar in minutul 41 tricolorele trec in avantaj, 15-14 (gol Ramona Maier). Romania a scazut putin ritmul si i-a permis Norvegiei sa conduca adesea la doua goluri, dar interventiile excelente ale Luminitei Hutupan au permis romancelor sa recupereze diferenta si sa treaca in avantaj cu 6 minute inainte de final (21-20, gol Galca). In penultimul minut de joc, Carmen Amariei, scapata pe cotraatac, este faultata clar, insa arbitrii rusi nu acorda aruncare de la 7 metri. Antrenorul Gheorghe Tadici protesteaza si primeste cartonasul rosu. Nordicele s-au impus la limita, 24-23 si castiga Grupa A, cu 10 puncte.
Romania s-a clasat pe locul secund, cu 8 puncte, iar in sferturile de finala ale competitiei o va intalni marti, 19 august, pe ocupanta locului 3 din Grupa B (Coreea de Sud sau Ungaria). Din grupa Romaniei a mai ramas de disputat jocul Franta-China, dar rezultatul nu poate modifica podiumul. Tot duminica s-a disputat partida Kazahstan-Angola, scor 24-24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.