Dreptul de survol deasupra zonei din Masivul Bucegi unde s-a prabusit, luni seara, elicopterul la bordul caruia se aflau sase militari israelieni si un militar roman si a carui stare tehnica "era excelenta", nu mai este permis, au declarat, marti, surse oficiale.

"Nu exista drept de survol deasupra zonei unde s-a prabusit elicopterul", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.


Conform surselor citate, la fata locului accidentului s-au deplasat si ambasadorul David Oren, consulul general al Israelului, Lili Ben Harosh, atasatul militar Shlomi Cohen, precum si functionari din cadrul ambasadei.

De asemenea, doua persoane care faceau parte dintr-o echipa care sosise luni din Israel pentru a pregati aspecte tehnice inaintea vizitei lui Shimon Peres la Bucuresti, de la inceputul lunii august, s-au deplasat la fata locului, au precizat aceleasi surse.

  • Israelul trimite experti in Romania pentru stabilirea cauzelor accidentului

O echipa din cadrul fortelor aeriene israeliene va sosi in Romania, la bordul unui avion Hercules. Este vorba despre experti militari israelieni care sa ajute la stabilirea cauzelor accidentului, precum si despre persoane care ajuta la recuperarea resturilor aparatului de zbor. Vor mai sosi din Israel medici si reprezentanti ai Rabanut, au precizat aceleasi surse.

Avionul Hercules C-130, al fortelor aeriene israeliene, a plecat catre Romania si urmeaza sa ajunga marti la pranz la locul unde s-a prabusit, luni, un elicopter avand la bord sase militari israelieni si un roman, care participau la un exercitiu comun, relateaza site-ul Ynetnews.com.

MApN a anuntat, luni seara, ca un elicopter israelian de tip CH 53 care avea la bord sase militari israelieni si unul roman a pierdut legatura radio cu centrul de Raportare Control al exercitiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizata din aer in zona Fundata - Zarnesti.

  • Elicopterul prabusit in Romania nu prezenta probleme tehnice inaintea zborului

Starea tehnica a elicopterului prabusit luni in Romania era "excelenta", a declarat marti seful Statului Major al fortelor aeriene israeliene, Nirmod Shefer, citat de cotidianul Haaretz, in editia electronica.
Citeste si:
De ce a întors Tavi Colen un avion la sol: Am întrebat dacă am murit
De ce a întors Tavi Colen un...

Shefer a avertizat impotriva unor concluzii pripite privind cauzele prabusirii elicopterului, adaugand ca nu exista informatii ca accidentul ar fi fost provocat de probleme tehnice. Elicopterul era intr-o "stare excelenta" inaintea zborului, a precizat el.

Pentru moment nu se stie daca elicopterul s-a prabusit din cauza vremii nefavorabile, a unei defectiuni tehnice sau a unei erori umane.

Jandarmii montani si salvamontistii din Brasov si Dambovita au inceput, luni seara, cautarile elicopterului prabusit in zona Fundata - Zarnesti, pe teritoriul judetului Brasov.

Seful Serviciului Salvamont Bran, Fanica Boboc, a declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX ca echipele de salvamontisti nu au reusit, pana la lasarea intunericului, sa ajunga foarte aproape de epava elicopterului prabusit, cautarile fiind reluate marti dimineata.

Citeste si:
Interviu cu Lucian Gheorghe, românul care antrenează creierul...
Interviu cu Lucian Gheorghe,...

  • La bordul avionului se afla si un militar roman

Ministerul Apararii Nationale a anuntat, luni seara, ca, alaturi de sase militari israelieni, la bordul elicopterului prabusit in judetul Brasov se afla capitanul Stefan Claudiu Dragnea, de 31 de ani, incadrat la SMFA.

Jerusalem Post relata, in editia electronica de marti, ca cei sase militari israelieni prezenti la bordul elicopterului prabusit luni in Romania au fost identificati. Dupa anuntarea familiilor, armata israeliana a publicat numele celor sase militari. Acestia sunt locotenent-colonelul in rezerva Avner Goldman (48 de ani, din Modi'in), locotenent-colonelul Daniel Shipenbauer (43 de ani, din Moshav Kidron), maiorul Yahel Keshet (33 de ani, din Hatzerim), maiorul Lior Shai (28 de ani, din Tel-Nof), locotenentul Nir Lakrif (25 de ani, din Tel-Nof) si sergentul Oren Cohen (24 de ani, din Rehovot).

Citeste si:
Pensiile speciale, tranșate de Banca Mondială. Polițiștii și...
Pensiile speciale, tranșate...

La cautari participa salvamontisti, jandarmi montani si un detasament de vanatori de munte din Brigada 2 Vanatori de Munte, potrivit MApN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.