Sapte militari, printre care si un roman, au murit, luni, dupa ce un elicopter CH-53 al armatei israeliene s-a prabusit la Fundata, in timpul unui exercitiu.
Ministerul Apararii Nationale a anuntat, printr-un comunicat, ca la bordul elicopterului prabusit la Fundata se aflau sase militari israelieni si un militar roman, situatia acestora nefiind cunoscuta inca si nici cauzele producerii accidentului.

Astfel, luni, in jurul orei 15.20, un elicopter israelian de transport tip CH-53, care participa la exercitiul comun aerian romano-israelian BLUE SKY 2010, a pierdut legatura radio cu centrul de raportare control al exercitiului aerian, relateaza NewsIn.

Imediat, potrivit procedurilor in astfel de situatii, s-a pus in aplicare operatiunea de cautare-salvare, la care participa un elicopter de evacuare medicala MEDEVAC apartinand Fortelor Aeriene Romane si doua elicoptere israeliene.

In jurul orei 17.45, echipele de salvare au localizat din aer, in zona Fundata-Zarnesti, jud. Brasov, epava elicopterului israelian care a fost dat disparut.
Ministrul Gabriel Oprea a dispus constituirea si trimiterea la fata locului a unei comisii de cercetare a cauzelor producerii acestui accident si a dispus sesizarea Parchetului General.

  • Salvamontistii au recuperat patru cadavre

Salvamontistii din Bran, judetul Brasov, au recuperat, luni seara, patru cadavre ale militarilor care se aflau in elicopterul prabusit in zona Fundata-Zarnesti din Bucegi.

Potrivit sefului Salvamont Bran, Fanica Boboc, la cautari participa 16 jandarmi ai unitatii sale. In plus, spre locul prabusirii a plecat si un echipaj de jandarmi din Dambovita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.