Presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, apreciaza ca este "putin probabil" ca UDMR sa iasa din coalitie, el afirmand, insa, ca daca se va ajunge aici Cabinetul Boc nu ar mai avea nicio sansa sa reziste.

Radu Berceanu a spus, sambata, intr-o conferinta de presa, ca nu crede in posibilitatea ca liderii maghiari, reuniti la Targu Mures, sa decida iesirea UDMR de la guvernare. "Personal, eu stiu ca nu au aceasta intentie. A fost un moment care nu le-a convenit lor, nu ne-a convenit nici noua. Sunt convins ca UDMR nu are niciun motiv real si concret ca sa iasa de la guvernare si, din cate am discutat cu un numar de decidenti importanti din UDMR, nu au de gand, la intalnirea de la Targu Mures, sa stabileasca iesirea de la guvernare", a spus Berceanu, citat de MEDIAFAX.

El sustine ca UDMR ar urma sa decida, sambata, la Targu Mures, "pasii" de urmat pentru ca majoritatea si coalitia sa fie functionale in continuare. "Au de gand sa-si stabileasca un numar de pasi, de criterii, pe care apoi sa le propuna, luni, la intrunirea coalitiei, in asa fel incat lucrurile sa se indrepte si astfel aceasta majoritate, coalitie si Guvern sa functioneze in continuare”, a mai spus Radu Berceanu.

Intrebat care ar fi sansele ca Guvernul Boc sa mai reziste in cazul in care UDMR ar lua decizia iesirii de la guvernare, Berceanu a spus: “Guvernul nu va rezista. Nu are cum. Daca UDMR va decide sa iasa de la guvernare, actuala coalitie devine minoritara fara doar si poate, adica consistent minoritara. Probabil ca o intelegere, daca este rupta de o parte, determina posibilitatea ca si alte parti sa aiba alte pareri. Aici ma refer la grupul minoritatilor. Prin acest mecanism de domino este clar ca majoritatea, coalitia nu mai exista. Urmeaza pasi politici pe care eu nu pot sa-i prevad la ora actuala. Depinde ce face UDMR, daca intr-adevar iese".

  • Marko Bela, UDMR si Legea Educatiei

Sambata, la Targu Mures, are loc sedinta Consiliului Permanent al UDMR, convocata de presedintele formatiunii, vicepremierul Marko Bela, in urma deciziei Curtii Constitutionale in cazul Legii educatiei.
Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, la Targu Mures, inainte de sedinta Consiliului Permanent, ca pentru el Legea educatiei nu este un pretext de a iesi din coalitie, ci un punct extrem de important in programul de guvernare.

Intrebat daca are vreo recomandare pentru Consiliul Permanent, Marko Bela a subliniat ca intentia cu care a convocat acest for este de a se face o analiza foarte serioasa a situatiei. "Nu am venit cu recomandari, am venit cu intentia de a face o analiza foarte serioasa a situatiei. Deci noi ne-am angajat la guvernare cu un anumit program comun, si anume raspunsul la criza economica, continuarea reformei generale - importanta pentru toata societatea - si bineinteles largirea drepturilor minoritatilor. Daca aceste conditii se intrunesc in continuare, atunci mergem mai departe. Daca nu, atunci nu putem merge mai departe cu aceasta coalitie. Din acest punct de vedere Legea invatamantului in continuare este cheia situatiei", a spus Marko Bela. El a precizat ca in sedinta Consiliului Permanent se va adopta o pozitie a Uniunii privind aceasta problema.

Citeste si:
Surse: Ciucă a transmis că rotația premierilor se va face ca în...
Surse: Ciucă a transmis că...

Curtea Constitutionala a constatat, miercuri, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, ca urmare a retragerii Legii educatiei din Senat, de catre Executiv. Ulterior, Marko a afirmat ca UDMR poate lua in calcul iesirea de la guvernare daca se constata ca actuala coalitie nu mai functioneaza ori daca partenerii de guvernare afirma ca anumite obiective din program, inclusiv adoptarea legii educatiei, nu mai sunt valabile.

Cititi si: Solomon: Nu exista o familie in Romania care sa nu aiba un membru fara dosar penal

Udrea: PDL "guverneaza bine pentru Romania"

Asumarea pe legea educatiei, neconstitutionala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.