UDMR nu doreste sa iasa din coalitia de guvernare, deoarece ar periclita acordul cu FMI si interesul national, si asteapta motivarea Curtii Constitutionale in cazul legii educatiei, pentru a vedea solutiile indicate de Curte in vederea deblocarii conflictului juridic dintre Guvern si Parlament.

Mai multi lideri UDMR au fost chemati, joi, la Palatul Victoria, unde presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si liderul UDMR, vicepremierul Marko Bela, au discutat despre decizia CC privind asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei.

"Eu am inca speranta ca actul de asumare a legii educatiei de catre Guvern va ramane valabil chiar si dupa publicarea motivarii Curtii Constitutionale, iar procesul de asumare va merge mai departe prin dezbaterea motiunii de cenzura depusa de opozitie la asumare", a declarat, agentiei MEDIAFAX, senatorul UDMR, Verestoy Attila, dupa ce a discutat cu vicepremierul Marko Bela.

La randul sau, presedintele executiv al UDMR si ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat pentru MEDIAFAX, dupa discutia de la Guvern, ca UDMR asteapta ca in motivarea Curtii Constitutionale sa fie precizate si solutiile pe care Guvernul ar trebui sa le urmeze in cazul legii educatiei.

Intrebat daca UDMR ar putea iesi de la guvernare, Kelemen Hunor a precizat ca UDMR nu are o astfel de intentie, deoarece acest gest nu este in interesul Romaniei.

  • Coalitia se clatina in continuare

Liderul UDMR a mai spus ca, in acest moment, coalitia de guvernare nu functioneaza cum ar trebui.

"Ori reusim sa refacem soliditatea si coeziunea coalitiei, ori atunci (...) din punctul de vedere al UDMR se pune inclusiv problema prezentei in aceasta coalitie", a mai declarat Marko Bela.

UDMR pune conditii: Primim ce vrem sau plecam


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.