Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, afirma ca o eventuala iesire a UDMR de la guvernare depinde de discutiile care vor avea loc, luni, in coalitie, adaugand ca Uniunea asteapta de la partenerii de guvernare "termene si angajamente" privind Legea educatiei si alte legi.

Borbely Laszlo a declarat ca reprezentantii UDMR sunt mahniti si ingrijorati in urma deciziei CC referitoare la Legea educatiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul a adaugat ca este nevoie de Legea educatiei "nu doar pentru acele articole care tin de minoritatile nationale, ci pentru ca e o lege buna, e o descentralizare asteptata de autoritatile locale".

Borbely a spus ca la nivelul UDMR va avea loc, vineri, o intalnire pentru a se discuta aspecte legate de decizia CC, in timp ce in coalitie va avea loc o intalnire luni.

"Vom avea luni in coalitie o intalnire in care vrem termene si angajamente. Vorbesc si de legea minoritatilor nationale si de legea regiunilor de dezvoltare. Aceste legi trebuie trecute prin Parlament, trebuie sa demonstreze coalitia ca e puternica si ca are capacitatea sa isi impuna vointa in Parlament", a declarat Borbely.

El a spus ca, daca Legea educatiei nu se voteaza pana la sfarsitul anului, va fi un esec pentru coalitie pentru ca ea nu va putea fi implementata in urmatorul an scolar.

Intrebat de jurnalisti daca exista posibilitatea ca UDMR sa iasa de la guvernare, Borbely a spus ca acest lucru "va depinde de discutiile din coalitie de luni".

Presedintele Traian Basescu, premierul Emil Boc si vicepremierul Marko Bela se afla, joi, la Palatul Victoria, unde au o discutie urmare a deciziei CC privind asumarea raspunderii Guvernului pe Legea educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.