Fortele terestre ale Statelor Unite isi vor reduce efectivele din Irak pana la sfarsitul anului, a anuntat adjunctul sefului Statului Major al fortelor terestre, Richard Cody.

Generalul a dezvaluit ca planurile retragerii vor fi definitivate luna viitoare, pana atunci neputand fi date cifre despre proportiile retragerii.
Ofiterul a explicat retragerea prin succesele repurtate impotriva rebelilor si prin stabilizarea situatiei generale din Irak. Oricum, reducerea fortelor americane din Irak are loc si acum, aproximativ 12.000 dintre cei 150.000 de militari americani fiind retrasi in martie, aminteste Agentia Associated Press.

In timp ce aliatii de baza ai Statelor Unite, Italia si Marea Britanie, au convenit ieri, dupa reuniunea ministrilor Apararii ai UE, ca retragerea trupelor trebuie sa intervina doar atunci cand conditiile o vor permite, Bulgaria a anuntat oficial, prin glasul ministrului Apararii Nikolai Svinarov, reducerea contingentului sau din Irak de la 462 la 370 de militari, urmand ca guvernul sa fie consultat luna aceasta in legatura cu retragerea totala. Nici oficialul de la Sofia nu a anuntat insa un calendar. O singura tara europeana, Albania, are in plan sporirea contingentului in Irak, de la 70 la 120 de militari.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.