Marea Britanie a interzis, miercuri, pastorului extremist american Terry Jones sa patrunda pe teritoriul sau, apreciind ca prezenta sa ar aduce atingere binelui public.

"Guvernul se opune extremismului sub toate formele sale. De aceea, noi am interzis intrarea in Marea Britanie a pastorului Terry Jones", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Interne, citat de AFP.

"Venirea in Marea Britanie este un privilegiu, si nu un drept, iar noi nu suntem dispusi sa autorizam intrarea (in tara) a celor a caror prezenta aduce atingere binelui public", a precizat el. [[VIDEO] O Biserica americana vrea sa arda Coranul]

"Suntem foarte dezamagiti. Le vom cere sa isi schimbe hotararea si sa ridice interdictia", a declarat pastorul pentru postul de televiziune Sky News.

Terry Jones a fost invitat sa sustina, la 5 februarie, la Luton, un oras cu o importanta populatie musulmana, situat la nord de Londra, o conferinta asupra "demonilor islamului". Invitatia i-a fost adresata de extrema-dreapta, informeaza MEDIAFAX.

Jones a declansat, vara trecuta, o polemica internationala, amenintand cu arderea unor exemplare ale Coranului. [Pastorul Terry Jones nu va mai arde Coranul]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.