Pastorul american Terry Jones a anuntat sambata ca a decis sa renunte la planurile de a arde mai multe exemplare ale Coranului, dupa ce initiativa sa a declansat proteste in intreaga lume
"Pot garanta categoric ca la biserica noastra nu va fi ars Coranul niciodata", a declarat Jones, intr-o emisiune a postului de televiziune NBC. "Categoric nu vom arde Coranul", a insistat el, citat de MEDIAFAX.

Potrivit abcnews.go.com, Jones a ajuns la New York vineri seara si a incercat sa organizeze o intalnire cu imamul care coordoneaza planurile de construire a unui centru islamic in Lower Manhattan, nu departe de locul atentatelor din 11 septembrie 2001. El a afirmat ca intalnirea planificata l-a ajutat sa se decida sa renunte la planurile de ardere a cartilor. El transmisese mesaje contradictorii in cursul zilei de vineri, determinand controverse la nivel international si proteste in lumea musulmana, scrie CNN.

Presedintele american, Barack Obama, a declarat vineri ca ideea "arderii textelor sacre ale altei religii" contravine principiilor Statelor Unite.

Statele Unite marcheaza sambata noua ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, intr-o atmosfera tensionata din cauza planurilor de construire a unui centru cultural islamic la New York, nu departe de Ground Zero.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.