Un avocat rus, care este si unul dintre cei mai importanti bloggeri din aceasta tara, a lansat un site de informatii ce documenteaza cazurile de coruptie si contracte suspecte cu statul, fiind descris in mediul virtual drept un "mini-WikiLeaks", relateaza Financial Times

Rospil.info este creatia lui Aleksei Navalni, un avocat si actionar minoritar in mai multe companii rusesti mari. Blogul sau are peste 22.000 de membri, scrie MEDIAFAX.

Descris de bloggerii rusi ca un "mini-WikiLeaks", Rospil.info a fost lansat saptamana trecuta pe un site-pilot. Vizitatorii sunt invitati sa posteze anonim informatii privind contracte suspecte cu statul si sa discute online despre acestea.

Un site de informatii este necesar in Rusia "deoarece pensionarii, doctorii si profesorii abia pot supravietui, in timp ce oficialii corupti isi cumpara vile si iahturi", precizeaza Rospil.info, pe pagina sa de primire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.