Majoritatea femeilor care sunt exploatate sexual de mafiile care opereaza in Spania provin din Brazilia si Romania, a informat marti, la Madrid, ministrul spaniol de interne, Alfredo Perez Rubalcaba.

Acesta a facut bilantul luptei impotriva crimei organizate in Spania pe 2009, an in care a fost detectata prezenta a 17 organizatii dedicate traficului cu fiinte umane in scopul exploatarii sexuale. Barcelona, Valencia si Madrid sunt orasele in care aceste grupuri actioneaza cu deosebita virulenta, transmite AGERPRES..

In afara de exploatarea sexuala, Fortele de Securitate spaniole au detectat in 2009 patru organizatii dedicate exploatarii fortei de munca.

90% din retelele de crima organizata care au fost cercetate anul trecut au fost desfiintate complet sau au suferit dure lovituri ale politiei care le-au subminat capacitatea de refacere.

Cititi si: Retea de proxeneti, anihilata in Romania

Romania, "primul exportator de prostitutie" sau tara traficului de fiinte umane?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.