Marcata in fiecare an in 16 iunie, Ziua Internationala a Copilului din Africa a fost sarbatorita prima data in 1991 la initiativa Organizatiei Unitatii Africane.

Pana in prezent, prin intermediul Roche Childrens Walk , campanie initiata in anul 2003 si aflata in acest an la cea de-a VII-a editie, s-au strans aproximativ 6 milioane de franci elvetieni, ce au fost folositi pentru a oferi asistenta pe termen lung copiilor dezavantajati din Malawi si din alte tari africane.

„Marcata in fiecare an in 16 iunie, Ziua Internationala a Copilului din Africa nu este doar o sansa pentru a sarbatori copiii ci si o oportunitate de a sensibiliza opinia publica cu privire la problemele copiilor din Africa. Prin participarea la Roche Childrens Walk, angajatii Roche isi exprima solidaritatea fata de copiii care au nevoie de ajutorul nostru”,
a declarat Severin Schwan, CEO al Grupului Roche.

  • Sustinere si responsabilitate sociala
Roche colaboreaza cu European Coalition of Positive People (ECPP) pentru a sprijini centrele de ingrijire de zi din Malawi, unde primesc asistenta peste 3.000 de copii ramasi orfani in urma decesului ambilor parinti din cauza HIV/ SIDA. Ca urmare a cestui parteneriat s-au construit, echipat si se intretin centre pentru orfani din zonele rurale din partea de sud a acestei tari.

O parte din fondurile stranse cu ocazia marsului sunt directionate catre initiative educationale derulate de UNICEF Elvetia si UNICEF Malawi pentru a imbunatati scolile si educatia din Malawi, o tara in care orfanii sunt adesea impiedicati de saracie sa mearga la scoala sau sa invete o meserie.

  • Parteneriat cu UNICEF

O parte din fondurile colectate cu ocazia Roche Childrens Walk sunt destinate sustinerii si sprijinirii scolilor din Malawi, in colaborare cu UNICEF.

Dupa o prima faza care a inclus construirea a 18 sali de clasa, plus facilitati aferente, precum si camere pentru profesorii de la scolile locale, accentul se indreapta acum catre lipsa de cadre didactice instruite pentru scolile din intreaga tara. UNICEF Elvetia, in colaborare cu UNICEF Malawi, initiaza un program pentru construirea unui colegiu pedagogic in regiunea de sud a Malawi. O parte din fondurile obtinute in urma Roche Childrens Walk vor ajuta la evaluarea, planificarea si crearea acestei noi resurse pentru comunitate. Un colegiu pedagogic pentru aproape 400 de studenti va solutiona atat nevoia critica de profesori pentru scolile primare, dar va oferi si posibilitatea construirii unei cariere de viitor pentru tinerii care termina ciclul de invatamant secundar.

Citeste si:
Macron acuză Rusia de propaganda anti-franceză în Africa. „Sunt...
Macron acuză Rusia de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.