Carnavalul de la Rio de Janeiro a fost deschis oficial, vineri, de primarul orasului, care a inmanat in mod simbolic cheile metropolei Regelui Momo, patron al evenimentului, care a dat astfel startul petrecerilor de strada, informeaza presa internationala.

"Ordon tuturor sa se distreze", a fost indemnul adresat tuturor la inceputul festivalului de Regele Momo.

La petrecerea "Carmelitas", numita dupa o manastire din apropierea orasului, au dansat grupuri de femei imbracate in costume sumare de politiste si barbati imbracati in bebelusi, accesorizati cu suzete si pudra de talc.

Ritmul petrecerilor a fost tinut de o linie de tobosari, formata din barbati imbracati in calugarite.

Conform cifrelor oficiale, aproximativ 750.000 de oameni au fost prezenti in acest an la deschiderea carnavalului si aproape 10.000 de politisti au fost mobilizati pentru a asigura securitatea. In centrul atentiei carnavalului vor fi cele mai bune 12 scoli de samba din Brazilia.

Marea controversa a acestei editii a festivalului nu este una legata de violenta, ci de faptul ca o scoala de samba a ales o fetita de sapte ani ca principala dansatoare. Organizatiile de protectie a drepturilor copilului au protestat si au cerut pe cale legala sa i se interzica fetitei participarea, spunand ca aceasta este prea mica sa isi asume un rol erotic. Cu toate acestea, instanta a decis ca Julia Lira, copila de sapte ani, sa conduca dansatoarele scolii de samba Viradouro.

Fiecare scoala de samba care participa la Carnavalul de la Rio are cate o conducatoare, iar in fiecare an o femeie este incoronata regina carnavalului. Julia Lira este una din candidatele la acest titlu.

La festivitatea de deschidere au fost prezente si vedete, printre care cantareata americana Madonna, actorul australian Hugh Jackman si Paris Hilton.

Principalele evenimente din cadrul carnvalului vor avea loc duminica si luni, cand scolile samba vor dansa pe sadionul "Sambodrom", arena cu o capcitate de 90.000 de locuri. Si orasele Salvador de Bahia, Sao Paulo si Recife au pregatit parade si petreceri.

Orasul Rio de Janeiro a fost ales sa gazduiasca Jocurile Olimpice de Vara din 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.