Oricine își dorește să își transforme casa într-un cămin plin de confort și stil știe că fiecare detaliu contează. De la alegerea mobilei, a culorilor pereților și până la selecția accesoriilor, toate joacă un rol crucial în crearea atmosferei perfecte.

Printre aceste elemente esențiale se numără și alegerea corectă a covoarelor, un detaliu care poate schimba radical aspectul unei încăperi. În special în living, acolo unde familia petrece cea mai mare parte a timpului, alegerea unui covor living potrivit sau a unei mochete de calitate, poate defini întregul decor. Iar pentru cei cu un buget limitat, există numeroase opțiuni de covoare ieftine care nu compromit nici calitatea, nici estetica. Povestim despre tot și toate în articolul de azi!

Covor living – rotund sau dreptunghiular? Casa ta decide!

Un covor living clasic dreptunghiular este, de asemenea, mai discret. Este disponibil într-un număr infinit de versiuni, materiale, modele, grosimi, cu fir lung, cu fir scurt etc. Există ceva pentru toate gusturile și stilurile. Covoarele dreptunghiulare sunt cele mai comune în casele noastre. Atunci când cumperi un covor living pentru casa ta, acesta este de obicei unul dreptunghiular, ceea ce este destul de firesc. De fapt, covoarele dreptunghiulare sunt pur și simplu mai ușor de așezat în spațiul unei încăperi. Sunt ideale sub o măsuță de cafea, în fața unei canapele sau la picioarele patului.

Așadar, de ce ai alege un covor rotund? Un covor living rotund este mai rar și mai original. Va ieși imediat în evidență. De obicei, el este o alegere naturală pentru dormitoarele bebelușilor și copiilor. De asemenea, este perfect pentru băi. Covoarele rotunde multicolore sunt ideale pentru dormitoarele copiilor. Sunt foarte vesele și se asortează cu toată mobila și jucăriile din cameră.

Un covor living rotund poate da impresia că lărgește spațiile. Prin urmare, este indicat să îți iei un covor rotund atunci când locuiești în spații mici, cum ar fi garsonierele. De asemenea, un covor living rotund sub o măsuță de cafea pune în valoare masa. În acest caz, cel mai bine este să alegi o culoare uni.

Covor living rotund sau dreptunghiular sub o masă rotundă? Ideal ar fi un covor rotund pentru o masă rotundă și un covor dreptunghiular pentru o masă dreptunghiulară... cu excepția cazului în care livingul tău este foarte spațios și minimalist, caz în care un covor rotund foarte mare poate arăta foarte bine sub o masă dreptunghiulară sau pătrată. O altă opțiune este să folosești un covor pătrat pentru o masă rotundă, ceea ce menține proporțiile și armonia întregului.

Citeste si:
Rezoluții pentru amenajarea casei în 2021
Rezoluții pentru amenajarea...

În orice caz, ar trebui să alegi un covor living mare. Un covor mic nu ar fi de niciun folos sub o masă unde se mănâncă de obicei. Mai mult, ar acoperi doar parțial suprafața și ar încurca. Dacă alegi un covor dreptunghiular, suprafața ar trebui să fie mult mai mare decât masa și scaunele odată ce oaspeții sunt așezați. Dacă ai o masă cu 6, 8 sau 10 persoane sau mai multe, covorul, deci, va trebui să fie foarte mare. Oaspeții trebuie să se simtă confortabil atunci când își mută scaunele, se deplasează înainte sau înapoi, se ridică de la masă etc.

Mocheta – știai că e iar la modă?

Mocheta a fost redefinită de-a lungul anilor, transformându-se dintr-o opțiune demodată în una modernă și elegantă. Instalarea mochetei în living poate aduce multiple beneficii, precum izolare termică și fonică superioară, dar și o senzație plăcută la atingere. O mochetă este astăzi disponibilă într-o varietate largă de texturi, culori și modele, permițând astfel personalizarea spațiului în funcție de nevoile și gusturile specifice fiecărei familii. Asocierea cuvântului "covor living" și "mochetă" în aceeași propoziție poate părea neobișnuită pentru unii, dar pentru designerii de interioare moderni, aceasta este o expresie a libertății în design. Da, o mochetă pentru living poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a adăuga un plus de personalitate și originalitate încăperii. Și nu, mocheta nu mai este astăzi doar pentru birouri și hoteluri.

Citeste si:
5 pasi pentru a alege o canapea pentru living ideală
5 pași pentru a alege o...

Covoare ieftine – fugim de ele sau după ele? 😊

Intrând în lumea covoarelor ieftine, observăm că aceasta nu este deloc o categorie de “second-hand”, așa cum am fi tentați să credem. Covoarele din această categorie sunt la fel de frumoase și la fel de durabile ca cele mai scumpe. Diferența stă doar în accesibilitatea prețului. În cazul acesta, “ieftin” este sinonim cu “accesibil”.

Și, știm cu toții, bugetul este un factor important în procesul de decorare a locuinței. Mulți se gândesc că niște covoare ieftine înseamnă automat o calitate inferioară. Totuși, piața oferă o gamă variată de covoare la prețuri accesibile care sunt atât durabile, cât și atrăgătoare din punct de vedere estetic. Investiția într-un covor de calitate nu trebuie să însemne cheltuieli exorbitante.

Citeste si:
La ALEGO găsești șeminee pe toate gusturile și buzunarele
La ALEGO găsești șeminee pe...

Este important să iei în considerare și stilul de viață al familiei tale – de exemplu, familiile cu copii mici sau animale de companie ar putea prefera covoare ieftine care sunt ușor de întreținut și curățat. Pentru a asigura durabilitatea și aspectul estetic, indiferent dacă alegi un covor living sau mochetă, urmează întotdeauna instrucțiunile de întreținere specificate de producător. Curățarea regulată și îngrijirea adecvată vor prelungi viața covoarelor și vor menține aspectul îngrijit al casei tale!


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Mai 2024 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.