Spa pentru gadilat? Razi cat vrei, dar e pe bune! Primul spa unde primesti gadilaturi, in loc de tratament, a fost deshis in Spania.

Ineditul Spa se numeste Cosquillearte, care inseamna in spaniola, "Gadila-te singur" si "Arta Gadilaturii".

In loc de masaje faciala sau cu pietre fierbinti, proprietarii ofera vizitatorii inedita sansa de a fi gadilati cu o pana sau cu diverse alte "obiecte de torutura", scrie TIME. Deci, daca te-ai prins cum sta treaba, urmatoarea intrebare care-ti trece prin cap este "La ce-mi foloseste pentru sanatatate?" , nu-i asa?

Daca este realizat ca la carte, in cele mai bune conditii, fara nicio urma de violenta (cum este uneori gadilatul traditional), aceasta practica poate creste viteza sangelui si iti poate reda culoarea naturala din obraji, potrivit lui Alan J. Fridlund, specialist din cadrul Universitatii din California, Santa Barbara.

  • Cum functioneaza gadilatul terapeutic?

"Gadilatul delicat si reciproc in cadrul unor jocuri pot intari legaturile dintre participanti, mai ales cand vine vorba de cei mici, dar si in cupluri. Explicatia ar fi ca acest lucru se datoreaza neurotransmitatorilor precum dopamina si endorfinele si neurohormonilor, precum oxitocina", a declarata acesta.

In plus, "gadilatul trebuie facut si in contextul potrivit, pentru a avea rezultatae benefice. Gadilatul nedorit sau fortat poate fi o incalcare a intimitatii unei persoane sau un abuz, depinde de circumstante, a conchis profesorul Alan J. Fridlund.

De exemplu "tortura prin gadilat" poate induce o stare temporara de paralizie musculara si un ras spasmodic, care suna a placere, insa este defapt suferinta, a mai declarat Fridland.

Insa noul centru spa din Madrid nu vrea sa-si tortureze clientii sub nicio forma, defapt, vrea sa-i ajute sa se relaxeze si sa se de-streseze, dozand portia de gadilat aplicata fiecarui pacient, scrie Huffington Post. In timpul unei sedinte , clientul se dezbraca si se aseaza cu fata in jos, exact ca in cazul unui masaj traditional, iar persoana avizata se foloseste de pene, dar si de propriile degete pentru a-i oferi clientului o gadilatura s-o tina minte toata viata.

Citeste si:
Karmen și Bogdan Căplescu, terapie de cuplu după ce au devenit...
Karmen și Bogdan Căplescu,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.