Cancelarul german Angela Merkel se teme ca anul 2009 va fi "un an al vestilor proaste" pe plan economic, "cel putin in primele luni", relateaza AFP.

"Trebuie sa ne asteptam ca anul viitor sa fie un an al vestilor proaste, cel putin in primele luni", a declarat ea pentru Welt am Sonntag, cerand in paralel companii germane "sa nu concedieze oameni", in pofida recesiunii.

"Am stabilizat pietele financiare printr-o serie de masuri pentru banci, dar trebuie reconstruita increderea si piata interbancara trebuie sa redevina functionala" in Germania, a adaugat cancelarul crestin-democrat.

Guvernul sau de coalitie a anuntat in 4 noiembrie diverse masuri pentru a sustine economia. Acest plan, pe care multi il considera inadecvat pentru relansarea economiei si care urmeaza sa fie supus votului Parlamentului, are ca scop o redresare a situatiei economice in 2010, a subliniat Merkel. Masurile vizeaza si pastrarea locurilor de munca, a subliniat ea sambata, intr-un mesaj video difuzat pe internet.

Merkel a facut apel catre companiile germane "sa nu concedieze personal", in pofida recesiunii si, daca va fi posibil sa "califice" angajatii pentru a pregati o noua perioada de crestere economica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.