Cu toate ca exemple de opere art deco au precedat Expozitia Internationala de Arte Decorative si Industriale Moderne de la Paris din anul 1925, acest eveniment a facut public acest stil, l-a promovat, l-a facut „la moda” si a stabilit suprematia creatorilor francezi in productia de mobilier de lux si obiecte ornamentale opulente.

Surse de inspiratie

Stilul art deco, ce s-a raspandit in Statele Unite ale Americii si in alte tari, s-a inspirat dintr-o gama larga de surse istorice si contemporane. Descoperirile arheologice recente din regiunea Mediteraneana si din Americile pre-Columbiene au furnizat stilului o serie de motive si tehnici specifice civilizatiilor Minoica, Greaca Antica, Asiriana si Egipteana, precum si acelea ce defineau culturile Maya si Azteca din Mexic si America Centrala. Importante au fost si stilurile recurente de inspiratie clasica prin componenta lor mitologica. In acelasi timp cercetarile antropologice alaturi de navala comerciala datorata expansiunii coloniale au atras atentia occidentului asupra traditiilor decorative ale africanilor, americanilor nativi si ale culturilor din sud-estul Asiei si Pacificului de Sud.

Afla totul despre Art Deco si decoreaza-ti locuinta cu stil. Printr-un simplu click aici, specialistii de la Condo iti vor dezvalui secretele celor mai importante cladiri ale istoriei.