"Romania a devenit o tara strategica pentru clientii nostri, care continua sa investeasca in zona de est a Europei. Achizitia companiei Eurisko ne ofera posibilitatea sa raspundem acestor nevoi si sa ne intarim prezenta pe piata Europei Centrale si de Est", a declarat Mike Strong, presedintele CBRE pentru EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa).

CB Richard Ellis (CBRE) a decis in vara anului trecut sa paraseasca piata romaneasca. Potrivit DailyBusiness, aceasta functiona din anul 2001 in baza unui contract de franciza, decizia fiind una strategica si luata de comun acord intre conducerile celor doua parti: francizor si francizat.

"Ne asteptam ca piata imobiliara din Romania sa cresca pe termen lung. Eurisko a inregistrat performante notabile in Romania si vom continua sa lucram impreuna, oferind servicii clientilor locali si internationali", a spus Colin Waddell, directorul managerial pentru Europa Centrala si de Est al CB Richard Ellis.

Legat de aceasta tranzactie, Radu Lucianu, managing partner al Eurisko, a declarat ca ambele companii vor combina resursele si experienta proprii pentru a oferi servicii de buna calitate. "Vom lucra cu CBRE pentru toti clientii din regiune", a declarat Radu Lucianu.

Citeste si:

Conform Wall-Street, compania Eurisko Consulting a fost fondata in 1997 la Bucuresti si are in prezent peste 120 de consultanti la nivel national si noua divizii de business: rezidential, birouri, retail, terenuri, tara, industrial, evaluare, investitii si marketing.

CB Richard Ellis (CBRE) are sediul central in Los Angeles si este unul din liderii de pe piata imobiliara internationala. Compania are aproximativ 17.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de tari. CB Richard Ellis este prezenta pe piata romaneasca din anul 2001, in baza unui contract de franciza.

Principalii jucatori din piata de profil sunt Colliers, Eurisko, Regatta, CB Richard Ellis si DTZ Echinox.
Compania de consultanta imobiliara Eurisko a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 14,3 milioane de euro, cu 20% mai mult decat isi propusese initial si vizeaza pentru 2008 afaceri de 25 milioane de euro. NewsIn precizeaza ca valoarea totala a contractelor tranzactionate de consultantii Eurisko in 2007 depaseste suma de 800 de milioane de euro.