"1.500 euro/luna pentru urmatoarele sase luni si 3.000 euro/luna dupa aceasta perioada – asa suna oferta unui proprietar care detine un spatiu comercial de inchiriat cu suprafata de 130 mp in zona istorica a Capitalei, mai exact pe strada Lipscani. Am putea crede la prima vedere ca este o strategie pentru a atrage clienti, adaptata vremurilor de criza, insa nu acesta este motivul discountului, ci lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric, care au dat batai de cap multor comercianti din zona", sustin reprezentantii companiei de consultanta imobiliara.

Potrivit companiei, in zona Centrului Istoric chiria spatiilor comerciale se situeaza in prezent intre 20 si 60 euro/mp, in functie de amplasament, suprafata, starea imobilului si evolutia lucrarilor de reabilitare de pe strada respectiva din ultimele luni. "De exemplu, pe strazile Franceza si Smardan, chiriile au mai crescut cu 20% dupa ce s-au finalizat lucrarile de infrastructura, canalizarea, reteaua electrica, asfaltarea", mai spun cei de la EuroMetropola.

Acestia sustin ca in conditiile in care lucrarile au facut inchirierea spatiilor din Centrul Istoric o procedura dificila, vanzarea multora dintre ele este si mai anevoioasa din cauza situatiei juridice incerte.