Potrivit ultimului raport al AnunturiParticulari.ro, luna septembrie marcheaza cresteri semnificative ale ofertelor pe piata vanzarilor de apartamente dar si o scadere a preturilor pentru a saptea luna consecutiv.

"Preturile solicitate de proprietari pentru apartamentele din Bucuresti sunt tot mai mici, multi dintre acestia fiind dispusi sa vanda apartamentele evitand riscul unor pierderi si mai mari in perioada urmatoare", sustine managerul general al AnunturiParticulari.ro, Silvia Vilceanu.

Aceasta mai spune ca luna martie reprezinta pentru piata imobiliara linia de demarcatie intre perioada de cresteri spectaculoase si inceputul crizei imobiliare. "Aceasta luna reprezinta nu numai perioada cu cele mai multe oferte de vanzare dar si cu cele mai mari preturi pentru toate tipurile de imobile. Din luna martie pana in prezent preturile garsonierelor au scazut cu aproape 10% inregistrand pentru prima data in acest an o scadere sub 70.000 de euro. De asemenea, apartamentele cu doua camere au pierdut 12,6% din pretul solicitat in luna martie, in luna septembrie ele fiind scoase la vanzare cu o valoare medie de 107.162 euro", a adaugat Vilceanu.