Cumparatorii cu bani nu se mai ingramadesc sa-si cumpere o locuinta in Manhattan, pentru ca se tem ca aceasta si-ar pierde din valoare in scurt timp

Preturile proprietatilor din cea mai luxoasa zona rezidentiala a New Yorkului incep sa scada pe fondul problemelor de pe Wall Street.

De-a lungul si de-a latul Statelor Unite ale Americii, preturile caselor au scazut cu 19%, iar in New York, cu 10%. Nu acelasi lucru s-a intamplat insa si cu Manhattanul.

In ultimii trei ani, cand piata imobiliara americana a intrat intr-un serios declin, Manhattanul parea imun si, in loc sa scada, preturile proprietatilor de aici cresteau. Acum se pare totusi ca si acest ultim bastion cedeaza, pe masura ce problemele de pe Wall Street se revarsa in toata economia. In al doilea trimestru al anului, vanzarile de pe cea mai fierbinte piata imobiliara au scazut cu 38%, pana la un nivel minim al ultimilor cinci ani, scrie "Financial Times".

Cum criza creditarii reduce numarul de fuziuni, achizitii si alte tranzactii, se estimeaza ca primele angajatilor din sectorul financiar vor scadea anul acesta cu 21%. Industria financiara care a raportat pierderi de peste 40 miliarde de dolari anul acesta desfiinteaza zeci de mii de locuri de munca, reducand astfel numarul clientilor pietei imobiliare si cererea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.