Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a vorbit intr-un interviu cu evz.ro despre cum a ajuns compania sa scape de "baietii destepti".

Intrebat ce progrese s-au facut la Hidroelectrica in ultimele doua luni de cand a fost ales administrator, Remus Borza acesta a raspuns:

"Am reziliat contractele cu sase dintre cei zece "baieti destepti": EuroPec, Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie, EFT AG, EFT Romania si Energy Holding, care insumau o cantitate de 6,5 TWh anual. Am renegociat contractele cu Elsid, Electrocarbon si Electromagnetica".

Borza a explica ca inchiderea acestor contracte este finalul unei etape. Analiza de etapa arata ca Hidroelectrica ramane in buzunar, dupa multi ani, cu un plus de venituri, descarcata de pierderile din contractele bilaterale.

"Din aceste contracte negociate pana acum, Hidroelectrica se alege cu doua surse de venituri: pe de o parte rezilierea cu cei "6 magnifici" creeaza un disponibil de 6,500 TWh, care pot fi vanduti pe piata la un pret de 250 de lei Mwh, asadar cu un castig suplimentar de 120 de lei Mwh, fata de 130 lei Mwh, cat plateau traderii. Rezulta venituri suplimentare de 780 mil de lei, aproximativ 173 mil de euro"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.