Conducerea Fabricii de Tigarete din municipiul Sfantu-Gheorghe, judetul Covasna, a anuntat ca va disponibiliza 40 de angajati din subordinea sa, ca urmare a restructurarii societatii, iar SC Turism a anuntat disponibilizarea a 123 de persoane la nivelul orasului Covasna, incepand cu luna ianuarie.

Directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de munca Covasna (AJOFM), Kelemen Tibor, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca Fabrica de Tigarete va aplica disponiblizarea incepand cu data de 24 noiembrie, din motive de restructurare a societatii. Astfel, fabrica veche de peste o suta de ani va ramane cu o suta de angajati. Cele 40 de persoane disponibilizate vor beneficia de plati compensatorii in medie de se pare aproximativ 12.000 – 15.000 de lei, acordati in transe pe durata unui an, transmite NewsIn.

Alte disponibilizari sunt anuntate in perioada urmatoare la SC Turism Covasna, pentru 123 de persoane din 175 angajate in total. Potrivit lui Kelemen, disponibilizarea incepepe in ianuarie, ca urmare a reorganizarii decisa de patronatul SIF Transilvania. Este vorba despre angajatii a doua hoteluri din statiunea Covasna, unde se va realiza o investitie noua si vor avea loc lucrari.

In total au fost anuntate peste 200 de disponiblizari colective in judetul Covasna, printre persoanele afectate numarandu-se si angajati ai fabricilor de confectii, domeniu de unde exista semnale ca in urmatoarea perioada ar putea fi disponiblizate aproximativ 100 de persoane, tot din motivul reorganizarii.

Potrivit directorului AJOFM, una dintre cele mai serioase firme de profil mecanic din Targu-Secuiesc va disponibiliza si aceasta in jur de 30 de persoane. Kelemen a precizat ca in acest caz a intervenit o problema de contracte, amintind in acest context de criza economica ce se face simtita.

La nivelul judetului Covasna rata somajului este in crestere, atingand o cota de 7,17%, cu un numar de peste 6.500 de someri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.