Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) demareaza luni, 12 aprilie, ora 8:00, recensamantul traficului autovehiculelor care circula pe teritoriul Romaniei, indiferent de tara in care sunt inmatriculate, la recomandarea Comisiei Economice pentru Europa a ONU.

"Avem 943 de posturi de inregistrare pe drumurile nationale, 2.202 pe drumurile judetene si 184 pe drumurile comunale. Actiunea are loc la recomandarea Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite si se desfasoara in toate tarile Uniunii Europene.

Inregistrarile de trafic se vor desfasura dupa un calendar prestabilit, care va monitoriza fiecare zi din saptamana, in diferite perioade considerate de varf din punct de vedere al traficului. Monitorizarea se va incheia la 13 noiembrie 2010, ora 20:00. Datele vor fi prelucrate, iar concluziile vor fi facute publice in primul trimestru al anului 2011", se arata in comunicatul CNADNR, citat de NewsIn.

Inregistrarea manuala a masinilor, bicicletelor si motocicletelor se efectueaza periodic, o data la 5 ani. In cadrul inregistrarilor de circulatie, vehiculele vor fi incadrate in 11 categorii. De la biciclete, motociclete fara atas, microbuze, camioane, tractoare, autobuze pana la carute.

Monitorizarea manuala de circulatie se efectueaza in toate posturile de inregistrare, in zece zile pe tot parcursul anului, in fiecare zi din saptamana pentru lunile cu trafic mediu (aprilie, mai, octombrie, noiembrie), o zi cu trafic mediu din luna de varf (miercuri - luna august) si doua zile de weekend cu trafic maxim in luna august. Tot in luna de foc, august, se vor desfasura si anchete origine-destinatie.

In fiecare post de recenzare, formularele se completeaza separat pentru fiecare zi de inregistrare a circulatiei, un singur formular pentru ambele sensuri de circulatie la drumurile cu doua benzi de circulatie cu trafic orar mai mic de 500 vehicule/ora sau MZA (media zilnica anuala) calculat la nivelul anului 2005 mai mic de 5.000 vehicule/24ore .

De asemenea, cate un formular pentru fiecare sens de circulatie la drumurile cu patru benzi de circulatie si la autostrazi, precum si la drumurile cu doua benzi de circulatie cu trafic orar mai mare de 500 vehicule pe ora sau un MZA calculat la nivelul anului 2005 mai mare de 5.000 vehicule /24 ore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.