Dacia a avut cea mai spectaculoasa crestere a cifrei de afaceri, de 600 de milioane de euro in 2007 fata de 2006

Sutele de mii de Loganuri vandute anul trecut au urcat Automobile Dacia, detinuta de gru­pul francez Renault, pe pozitia a doua a celor mai mari companii din Romania, dupa cifra de afaceri din 2007, compania fiind depasita numai de gigantul Petrom.

Anul trecut Dacia a vandut peste 230.000 de Loganuri, in crestere cu 17,4% fata de 2006, cifra de afaceri a companiei urcand cu circa 600 de milioane de euro, de la 1,55 miliarde de euro in 2006 la 2,15 mld. euro anul trecut, luand astfel locul combinatului siderurgic Arcelor-Mittal Galati la o diferenta de numai cinci milioane de euro.

Cea mai mare companie din Romania este in continuare Petrom, detinuta de grupul austriac OMV, urmata de Auto­mobile Dacia, Arcelor-Mittal Galati, grupul german Metro, Electrica, Rompetrol Rafinare, Rewe Group, Rompetrol Down­stream, Orange si Lukoil, conform anuarului “Cei mai mari jucatori din economie”, editat de Ziarul Financiar. Petrom este singura companie dintre primele zece a carei cifra de afaceri a scazut anul trecut fata de 2006. Dintre cele zece companii numai Rompetrol Rafinare a incheiat anul trecut cu pierderi, cel mai mare profit net obtinut in Romania de o companie fiind cel de peste 530 de milioane de euro incasat de Petrom.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.