Autoritatea de Reglementare in Energie estimeaza ca majorarea de pret va fi de doua cifre, dar nu mai mare de 20 de procente

Distribuitorii E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud cer o majorare de aproape 25% la 1 iulie a pretului gazelor pentru populatie. Cauza: scumpirea gazelor importate din Rusia.

Reprezentantii E.ON Gaz estimeaza deja pentru finele anului un pret al gazului din import de 600 de dolari/1000 de metri cubi. Compania si-a revizuit astfel in crestere previziunile privind pretul gazelor importate, dupa ce recent anticipa pentru importuri o valoare de 500 dolari/1000 mc, la finele anului.
"Evolutia se bazeaza pe cresterea cotatiilor titeiului pe plan international", a declarat Frank Hajdinjak, director general al E.ON Gaz Romania Holding. Potrivit acestuia, din cauza scumpirii gazelor din import este necesara o majorare a pretului gazelor livrate populatiei cu 24% la 1 iulie. Gazele din import acopera circa 35% din consumul populatiei.

Directorul de preturi si tarife din cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Gabriel Sarbu, a declarat insa ca, in ciuda solicitarilor facute atat de E.ON, cat si de Distrigaz Sud, majorarea de pret care va fi aplicata la 1 iulie va fi de sub 20%, fara a preciza cifra exacta. "Aproape sigur procentul de majorare va avea doua cifre la 1 iulie", a precizat, pentru "Adevarul" oficialul ANRE.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.