Valoarea bunurilor finantate pe piata romaneasca de leasing a avansat cu 51,59% pana la 4,94 miliarde euro in 2007, in special datorita intrarii de noi societati, depasind astfel estimarile initiale cu circa 650 milioane euro, a declarat astazi secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu, citat de NewsIn.

Estimarile initiale ale Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB) cu privire la piata leasingului autohton vizau o valoare de 4,3 miliarde euro in 2007, in crestere cu 32% fata de 2006, cand au fost finantate bunuri in valoare de peste 3,26 miliarde euro.

Ahciarliu a mentionat ca, in 2007, segmentul imobiliar si-a dublat ponderea, de la 5% la aproape 10%, ponderea echipamentelor a crescut de la 20 la 22%, in timp ce ponderea auto a scazut de la 70% la aproximativ 68%.

"Au fost intrari noi in piata (n.r. societati de leasing) pe care nu am avut timp sa le evaluam si care au depasit asteptarile noastre pentru primul an de activitate", a explicat Ahciarliu pentru NewsIn. Ea a adaugat ca asociatia a estimat o crestere de numai 32% in conditiile in care 2007 era primul an de functionare a pietei de leasing sub autoritatea Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Se pare ca reglementarile aduse de banca centrala au fost de bun augur in sensul ca am inceput sa revenim toti pe un standard unic de intelegere a acestui business, a normelor de prudentialitate si as putea spune si pe standarde unice de raportare", a mai spus secretarul general al ALB.

Societatile de leasing din Romania au finantat active totale in valoare de aproape 5 miliarde de euro in 2007, potrivit datelor centralizate de Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) si de Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR)


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.