Ministrul finantelor, Ionut Popescu, a fost de acord ieri, in urma discutiilor cu senatorii din Comisia de buget-finante, sa indulceasca prevederile noului Cod Fiscal la capitolul impozitare a cistigurilor de pe piata de capital.

Presedintele comisiei, senatorul PNL Varujan Vosganian, a anuntat, la finalul intrevederii, ca ministrul a fost de acord cu amendarea legii in sensul impozitarii dobinzilor cu 10% doar pentru conturile bancare deschise dupa 1 mai (data la care se estimeaza ca va fi publicata legea in Monitorul Oficial). Amendamentul lui Vosganian invita astfel cetatenii care n-au inca un cont la orice banca sa si-l deschida pina pe 1 mai pentru a putea beneficia astfel de impozitul de 0,1% care va fi aplicat dobinzilor bancare pina la aceasta data.

De mentionat este faptul ca, odata deschis, contul va beneficia pe perioada alimentarii lui de aceeasi impozitarea minimala, singura conditie fiind aceea sa fie deschis pina pe 1 mai.

Vosganian a precizat ca aceeasi regula va fi aplicata si in cazul cistigurilor din actiuni, tranzactiile fiind impozitate pina pe 1 mai cu 0,1%, dupa aceasta data aplicindu-se impozitul de 10%.
Senatorul liberal a precizat ca guvernul a trimis un punct de vedere in privinta cotelor pe care le vor putea detine actionarii la SIF-uri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.