Cele mai rentabile investitii de pe piata imobiliara din Romania sunt cele din sectorul retail, unde randamentele se situeaza intre 7,5 si 9% pe an si cele in sectorul rezidential, care aduc profituri de 10% pe an, au declarat pentru NewsIn reprezentantii companiei CB Richard Ellis (CBRE).
Mai putin profitabile sunt investitiile in birourile de clasa A, in urma carora se obtine un randament care fluctueaza in jurul valorii de 7%, au precizat reprezentantii companiei CBRE.

In opinia directorului de vanzari al companiei Neocasa, Adrian Dumitru, pe piata de retail din Romania vor avea loc schimbari importante, ca urmare a aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, a patrunderii de noi jucatori, dar si a renuntarii unora dintre cei care au intrat deja. Concurenta din partea marilor retele de retail se va manifesta si pe segmentul "supermarket" si "minimarket", prin inglobarea sau eliminarea micilor investitori locali, atat prin deschiderea de noi unitati cat si prin preluarea unor branduri locale, a adaugat Dumitru.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.