Romania vrea o centrala ecologica pe carbune, dar va trebui sa privatizeze sau sa inchida vechile complexuri energetice.
Romania este interesata de constructia unei centrale pe carbune care sa capteze si sa stocheze carbonul, initiativa ce face parte dintr-un proiect al Comisiei Europene de a stimula realizarea a 12 astfel de unitati.

Andris Piebalgs, comisarul UE pentru energie, aflat intr-o vizita in Romania, a precizat ieri ca intensitatea energetica (consumul de energie pentru a produce o unitate de Produs Intern Brut - n.r.) in Romania este de patru ori mai mare decat in Uniunea Europeana si a afirmat ca este necesara dezvoltarea cercetarii pentru a se cauta solutii in vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon. O prioritate a statelor membre UE este si identificarea surselor regenerabile de energie, a spus Piebalgs.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.